"Той е един уникален танцьор и учител": Реми Тоин гостува на балет „Мираж“

0

Хип-хоп звездата Реми Тоин гостува на танцьорите от Формация за модерен балет „Мираж“ в Русе

Той бе поканен от хореографа и ръководител на състава Наталия Томова да направи два уъркшопа с младите русенци. Изпълнителят работи в две групи – с танцьорите на 16-18 г. и с тези на 12-15 г.

След уъркшопа децата от „Мираж“ споделиха, че преживяването е било много вълнуващо и са се заредили с много положителна енергия. „Показа ни движения от различни стилистики, с които досега не сме се сблъсквали, и за нас беше предизвикателство. Нямаме търпение за следващия клас и също така да използваме движенията в някой наш танц“, каза едно от момичетата, предава Русе Медиа.

Русенските танцьори са впечатлени от подхода на Реми Тоин към всеки един от тях. „Отнасяше се много сериозно към работата си и беше много съсредоточен. Хареса ми, че подхождаше строго към нас и изискваше да сме перфектни, но същевременно се забавлявахме и обстановката не беше напрягаща. Хареса ми как се отнасяше еднакво с всички и бяхме равни едни с други. Говорехме си с него свободно, сякаш ни е приятел, и бързо се сближихме. Реми обясняваше движенията много добре и ги усвоявахме бързо, въпреки сложността им. Стъпките, които научихме, са невероятни. Те са много енергични и завладяващи. Цялата репетиция мина много спокойно, забавно, приятно и неповторимо. Това беше една репетиция с един човек, от когото можеш да научиш наистина много, и то само добри неща. Всичко беше повече от прекрасно“, споделя друга танцьорка.

Реми дойде в Русе за да ни научи да танцуваме по-добре. Това, което правихме, беше уникално! Той ни показа нови връзки, нови елементи и нови стилове на танци. Той е един уникален танцьор и учител. Реми танцува невероятно и ние знаем, че това го е постигнал с много, много труд. Обясни ни как да станем по-добри в танците, как да помогнем на групата и как да се отличаваме. От сърце сме му благодарни за всичко, на което ни научи. Надяваме се някой ден да танцуваме като него!“, споделиха още младите русенски танцьори.

Те вече очакват с нетърпение следващата среща с Реми Тоин, която ще е през септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари