Деца и родители научиха за връзката между акробатика и балет

0

Вчера, 22 октомври, в залата по акробатика в комплекс „Локомотив” се проведе 5-ият открит урок по проект „Акробатика и здраве” на тема „Акробатика и балет”.

В урока се включиха около 20 деца и техните родители, както и младите таланти от клуба по балет „Арт Денс Класик“.

Хореографката на АК „Локомотив-Русе” - Силвия Малинова-Добрева разказа за магията на балета и танците. Участниците в събитието също така научиха повече за хореографията като неотменна част от спортната акробатика. Един от трите компонента на оценка на съчетанията по спортна акробатика е художественият елемент, който включва точки за хореография, разнообразие и синхрон.

След кратка практика по балет с участието на публиката се проведе тренировка по акробатика под ръководството треньорите Валери Филипов и Христина Генова. Събитието продължи с демонстрация на националния състезател Мартин Симеонов. В края на октомври Мартин и неговият партньор Светослав Георгиев – състезатели на АК „Локомотив –Русе” ще участват в международен турнир по спортна акробатика във Варшава, Полша.

Проект „Акробатика и здраве” се изпълнява с подкрепата на Фондация „Русе - град на свободния дух” в рамките на кампанията „Русе - Европейски град на спорта 2016 г.” 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари