Тодор Тагарев: Ще извадим МиГ-овете от въоръжение

0
По думите му поддържането на тези самолети струва десетки милиони
По думите му поддържането на тези самолети струва десетки милиони Снимка: bTV / стоп кадър

По думите му поддържането на тези самолети струва десетки милиони

"Поддържането на МиГ-вете ни струва десетки милиони. Има търг в момента и има две оферти за предоставяне на двигатели. Ще извадим от въоръжение тези самолети след много малък брой години и те няма да са нужни на никого. Други страни си дадоха старото въоръжение и получиха друго, или много сериозни компенсации. Ние пропуснахме тази възможност" , заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по bTV.

По думите му няма информация българските МиГ-ове да са търсени. „Полша и Словакия предоставиха техните самолети преди няколко месеца. Беше създадена тази авиационна коалиция от страни съюзници, които се обединиха около предоставянето на F-16. Украйна не проявява интерес към нашите МиГ-ове“, допълни Тагарев.

Той подчерта, че това по никакъв начин няма да забави модернизацията и въоръжаването на армията.

Тагарев коментира и помощта за Украйна и решението на Народното събрание. “Имаше случаи с решението от 9 декември, чиято първа точка е изпълнена. Тя казва какво точно да се даде. Седма точка е изпълнена до някаква степен, която говори за опресняване на боеприпаси. Не е изпълнена шеста точка, която казва да продължи да се оказването на военнотехническа помощ на Украйна в зависимост от заявените потребности и нашите възможности“, добави военният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Деян
    Ми какво се бавиш ,пращай всички снаряди от складовете, за какво са ни на нас, на тях сега им трябват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари