Румен Радев: Лидери в коалицията искат да освободят Тодор Тагарев, защото не прави достатъчно за Украйна

0
По думите му критериите за оценка на министри са странни
По думите му критериите за оценка на министри са странни Снимка: БГНЕС

По думите му критериите за оценка на министри са странни

Критериите за оценка на министри са странни. Някои от лидерите в коалицията искат военният министър Тодор Тагарев да освободи поста, защото не прави достатъчно за Украйна. Това е форма на нихилизъм. Кога ще се запитат какво прави за сигурността на България и дали го харесват от Българската армия? Искам да видя министър, който ще работи за развитието на армията ни. Това заяви президентът на България Румен Радев от Анталия, където участва в дипломатически форум.

„Поканих президента Ердоган да посети страната, надявам се да дойде още през тази година. Зависи дали ще имаме устойчиво правителство, защото такава визита трябва да бъде подготвена много сериозно с нови и актуализирани меморандуми и голям бизнес форум. Също и разкриване на много нови възможности за сътрудничество”, заяви държавният глава. И допълни, че има повишен икономически риск при природния газ.

Радев и турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещнаха в рамките на Дипломатическия форум и обсъдиха последните събития, свързани с руско-украинската война и израелско-палестинския конфликт. „Визията, която набелязахме за задълбочаване на търговския обмен и сътрудничество, остава приоритет и за двете страни. Колкото и изострени да са противоречията и конфликтите в региона, разрешаването им става само чрез дипломация. Настояваме за балансирано използване на всички средства за възстановяване на диалога. Не можем да вземаме решения, които могат да доведат до разрастване на сблъсъка в Украйна. Стигнем ли до ядрено оръжие, нещата вече губят смисъл”, смята президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Деян
    Така и не разбрах какво точно иска Президента да се случи на Украйна ? Две години все казва нещо на темата но какво точно иска ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари