Тодор Тагарев: Приключване на войната в Украйна не е в наш интерес

0
Нашите предприятия ще работят директно с украинските фирми, които са ни посочени от украинското правителство​, заяви военният министър
Нашите предприятия ще работят директно с украинските фирми, които са ни посочени от украинското правителство​, заяви военният министър Снимка: Facebook

Нашите предприятия ще работят директно с украинските фирми, които са ни посочени от украинското правителство​, заяви военният министър

Нямаше нищо изненадващо, много добре е известно от какво се нуждае украинската армия. В боевете тя губи част от техниката си. След като беше предоставена тази информация, ние ще ги разгледаме много внимателно и ще преценим нашите възможности и ще посрещнем част от тези искания. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по бТВ.

„Ние вече даваме муниции след решението на НС от 9 декември. Ние даваме боеприпаси, които са в годно състояние и могат да бъдат използвани. Ако ги оставим тези боеприпаси, след кратко време ще трябва да платим сериозна сума за тяхното унищожаване“, каза той и подчерта, че ние разполагаме с достатъчно боеприпаси.

Тагарев посочи, че не трябва да се пропуска възможността за производство на боеприпаси по новите натовски стандарти чрез общата европейска инициатива. „Не можем да бъдем клиенти при условие, че нашата отбранителна индустрия е специализирана в производството на боеприпаси. Затова е важно да станем част от тази инициатива на Европейския съюз“, уточни той.

Министърът на отбраната подчерта, че с тази инициатива ще модернизираме отбранителната си промишленост с европейски средства, да вкараме европейски пари в нея и да останем най-големият производител на боеприпаси в Европа.

Тагарев заяви, че тепърва ще разглеждаме какво можем да си позволим да дадем на Украйна, но няма да предприемем стъпки, които да застрашат нашата национална сигурност. „Към нашите самолети, като бойно средство, вече няма интерес. В момента всичко е насочено към получаването на използвани Ф-16“, каза той.

В момента също не се дискутира предоставянето на танкове, но Тагарев не изключи тази тема да се обсъжда в бъдеще. Той посочи, че в момента имаме около 10 модернизирани танка.

Подлежи на дискусия и предоставянето на ПВО, но преди всичко трябва да се оцени дали това няма да застраши нашата сигурност.

Тагарев заяви, че основното, което сме давали, са боеприпаси. Анализът ще покаже какво още можем да дадем от това, което поиска президентът Володимир Зеленски. Министърът на отбраната отбеляза, че още не сме започнали този анализ.

Приключване на войната в Украйна по някакъв начин не е в наш интерес. Трябва да се върнем към международния правов ред, когато Русия загуби тази война. Европа се е обединила около тази идея да помогне на Украйна да освободи своите територии, заяви още министърът на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    13
    Пешо
    Я да не обиждате човечеца. Ми плащат му, говори си. За толкова пари и аз ще говоря каквото ми нареди посолството. А че IQ-то му е каквто е, еми така сисе е родил.
  • 2
    12
    Дедо Чочко
    Тази война взема много жертви които отчасти се приписват на Тагарев с даването на ВСИЧКО което става за продан.Ще си плати с тази пари в небитието гадюхата.Продадоха всичко даже и малкото армия.
  • 2
    11
    Гошо
    Оставка, ще ни въвлечете във война, шваине
  • 5
    10
    До 9
    Как е времето на Бузлуджа,хладно ли е сутринта...
  • 2
    9
    Бай Чеп
    От укрофашагата Тагаренко друго не може и да се очаква, ама как не се намери един журналист да попита как точно я виждат фашагите тая хипотетична украинска победа? Териториите били техни! Ами хората? В Донбас живеят милиони дето не искат да са фашаги! Тях ще ги колят ли, ще ги горят ли или ще ги изселват ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари