Тодор Тагарев: По всичко изглежда, че войната в Украйна ще продължи още

0
По неговите думи България е огромен производител на боеприпаси спрямо съотношението на населението и икономиката
По неговите думи България е огромен производител на боеприпаси спрямо съотношението на населението и икономиката Снимка: БТА

По неговите думи България е огромен производител на боеприпаси спрямо съотношението на населението и икономиката

По всичко изглежда, че войната в Украйна ще продължи още, ще има нужда от допълване на военните складове на страните от ЕС, така че поръчки към нашата индустрия ще има. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Съвета на ЕС, предаде БТА.

Той посочи, че на днешната среща са били обсъждани стъпки как да се ускори и повиши производството на боеприпаси за Украйна и за попълване на запасите на страните от ЕС. По неговите думи България е огромен производител на боеприпаси спрямо съотношението на населението и икономиката.

Министърът отбеляза, че до 8 декември продължава европейската процедура за кандидатстване на фирми от военнопромишления комплекс за разширяване на производствените възможности. Той изрази очакване поне 2-3 български фирми да получат допълнително финансиране. Има интерес във фирмите дори сами да инвестират, защото виждат, че търсенето е огромно. ЕС дава част от средствата за допълнителни инвестиции. Бързо се надявам да има решение, добави Тагарев.

По повод общата инициатива на нашата страна, Румъния и Турция за повишаване на сигурността в Черно море министърът отбеляза, че концепцията за тази операция е съгласувана. Трите страни ще имат екип в Анкара след десетина дни, който ще гледа как конкретно ще бъде реализирано споразумението. Ако всичко върви нормално, скоро ще имаме такава операция, посочи министърът.

Попитан за очакванията за насрочения тази седмица вот на недоверие срещу правителството Тагарев изрази мнение, че правителството ще остане на власт. Няма да успее вотът, това е гарантирано, каза той. Ще ни бъде дадена възможност отново да обясняваме отбранителната политика на страната. Започва да ме притеснява, че много време отива за обсъждане на едни и същи въпроси, и като правило голямата част от тези, които задават въпросите, не се интересуват от отговора, а търсят да направят някакви пропагандни внушения. Това вече започва да става досадно, обобщи Тагарев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Данчо-ментата и компания
    Тоз бавноразвиващ лалугер тошо-магарев не беше скоро изпълзявал от дупката си ... Спестете ни глупостите му, които ръси на килограм...
  • 6
    4
    стига бе,
    Как ще продължава?!? Нали контранаступа и перемогата до края на годината щяха да изгонят руснаците?!? Нали един милион снаряди щяхме да произведем / за протокола само 30% досега/ Тва котета, чалънджъри и ейбрамси щяха да обърнат хода до победа?!? Сега кво, друго вундервафе чакаме - Ф16?!?
  • -3
    3
    Жалкия 1
    И го докарал на падеж даже, вонящия безродник. Марш в Сибир, гнидо!
  • -5
    2
    Вулвин Путлеров
    Нашата антихристиянска Сатрапска ТероруZZстан ще избие всички ваши български украински братя! Ние подържаме рязаните терористи, както и плащаме на вашите жалки рушлямски тролчета на Мутрофанката за жълти копейки! Дерзайте, антибългарски тролчета! Инша лах!
  • 9
    1
    Слава России!
    Ти сега ли го проумя, бе, путко антибългарска? Че Вова Путин ще ѝ майката ебе на американска Усрайна? Лошото е, че умряха и ще умрат стотици хиляди умни мъже, за разлика от теб, гнидо недоклецана, дето ще продължиш жалкото си безполезно живуркане! Дано то не трае дълго, или поне да е в затвора до края на скапания ти живот, боклук мръсен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари