Тодор Тагарев: Черно море се милитаризира по вина на Путин

3
Сигурността на Европа и сигурността на Украйна са много тясно преплетени
Сигурността на Европа и сигурността на Украйна са много тясно преплетени Снимка: БТА

Според него България не може да стои настрана и трябва да търсим решения с нашите съюзници

Сигурността на Европа и сигурността на Украйна са много тясно преплетени. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по бТВ, предаде БГНЕС.

Той отбеляза със съжаление, че регионът на Черно море са милитаризира.

Има много ясно обяснение, защо Черно море се милитаризира. Това е политиката на Путин и Кремъл“, каза Тагарев. Според него България не може да стои настрана и трябва да търсим решения с нашите съюзници.

Начинът за гарантираме отбраната си е като инвестираме в собствените си способности. Работим със съюзниците за разполагане на определен видове системи – брегова охрана и ПВО отбрана, което е в наш интерес“, каза Тагарев.

Той посочи, че оценката за военните рискове за сигурността на Европа е нараснала. Тази оценка се споделя от все повече министри. „Ние трябва да сме максимално подготвени, за да предотвратим рисковете“, заяви Тагарев и добави: „Ние говорим за рискове, ако Русия постигне целите си в Украйна и продължи с агресивната си политика. Мир и стабилност в региона може да има, ако Украйна възстанови своите международно признати граници и Русия плати репарации“.

Тагарев заяви, че БТР ще бъдат полезни на Украйна, макар и не на фронта. Той подчерта, че тези БТР никога не са били необходими на МО. „35 години те са стояли в складовете на МВР, не е имало никакви идеи да бъдат използвани“, заяви министър Тагарев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    18
    С.С.
    С толкова много заблудени ''пролетарий'', какво ли бъдеще чака България ? Ами ясно- 16 република в новия СССР ! Ха да ви е честито , българи !
  • 3
    17
    Селянка от провинцията
    Дърт грозен и тъп мухльо е магаренко. Стига сте му давали трибуна на тоя дърт мухльо !
  • 3
    16
    бончо бре,
    邦喬,你真是個大傻瓜!
  • 2
    15
    да попитам
    Кой е тоя Bonkerz, който не се съобразява с правилата на сайта?!? Там ясно е казано -„Моля, използвайте кирилица!“ Да не е от онези, дето им викат копи-пейстъри?!?
  • 3
    14
    тц, тц,
    два танка се сблъскаха в бой, а два крайцера се сблъскаха без бой?!? къде ли?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари