Тодор Тагарев: Русия агресивно налага волята си в Черно море

1
Правителството работи за гарантиране на сигурността. Това увери военният министър Тодор Тагарев
Правителството работи за гарантиране на сигурността. Това увери военният министър Тодор Тагарев

Правителството работи за гарантиране на сигурността. Това увери военният министър Тодор Тагарев

За да има обмен на информация, трябва да има доверие между службите. За съжаление, това доверие невинаги е налице. Това каза министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев в сутрешния блок на NOVA във връзка с арестуваните българи във Великобритания, подозирани в шпионаж. Тагарев уточни, че случаят е от февруари.

Той направи аналогия с арестите на подозирани за шпиониране в полза на Русия у нас. В България имаше много показен арест на ръководител на партия, малко след това се оказа в Кремъл и получи орден от Владимир Путин. Отново имаше много шум, но какво се случи. Виждаме какво прави Великобритания - арест и се насрочва съдебно дело. У нас какво се прави през последните години, попита риторично военния министър.

Според него в този случай прокуратурата не реагира.

"Това, което ме притеснява, е че те са имали ръководни функции в изборния процес, за двама от тримата. Нещо, което е било изцяло в нашите ръце", каза още проф. Тагарев. Според него е притеснително, че са изпълнявали държавни функции като членове на изборни комисии.

По отношение с инцидента с кораба в Черно море, той обясни, че предупредителен изстрел не означава, че е стрелян по кораба, както и че информацията не е потвърдена. "Направена е проверка какво превозва и той е продължил курса си. Помолих за информация - за последните 48 има над 100 кораба, които се движат от юг на север", обясни министърът. Проблем в случая е, че Русия без да има решения на международни органи сама налага такива режими и достатъчно агресивно се опитва да наложи своята воля. Случаят не е в нашите води, но не можем да изключим този вариант.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -11
    2
    ZZтанко
    Нашата родина ТероруZZстан ще победи всиките кравари, мравари и самовари! Тьотка Мутрофанка така каза да пишем по форумите, че да си получим жалките 2 копейки на пост! Давайте, дрогари рушлямски тролове!
  • 9
    1
    daskal
    Тагаренко, боклук мръсни ! Не се перчи, че този пост не е вечно за тебе. И теб ще изритаме, като крастав помияр, какъвто всъщност си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари