Тирове пътуват по пътя Русе - Бяла въпреки забраната

0
Зимата плътно притисна Русенска област
Зимата плътно притисна Русенска област Снимка: © Булфото

От тази нощ зимата плътно притисна Русенска област.

Около 18 часа вечерта в неделя снегът се засили и започна да засипва пътя убиец Бяла - Русе. Тази сутрин дунавският град осъмна в бяла пелена. Силната виелица създаваше навявания. 

Заради тежките атмосферни условия пътят Русе - Бяла беше затворен за тежки камиони над 12 тона, съобщиха от АПИ, предаде "24 часа". Повечето тирове бяха спрени още на изхода на Русе, но се намираха и смелчаци, които се движеха по заснежения път и дори се разминаваха по него, създавайки опасност за останалите участници в движението. 

Пътят бе заснежен и заледен, но все пак проходим за леки автомобили и автобуси. Екипът на "24 часа" засече по шосето 2 или 3 снегорина, които не можеха да се справят с натрупващия сняг.

Тежка е обстановката и по русенските улици. Засилилият се в неделя вечерта сняг е натрупал няколко см по пътните платна и шофьорите се оплакаха от лошата обстановка и липсата на снегорини. Според шефа на общинска фирма за безопасност Спасимир Димитров няма сигнали за закъсали возила в града и за непроходими улици.

"Борим се със снега, обстановката не е лесна, надявам се да няма произшествия и инциденти", каза Димитров. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари