Tesla удвои продажбите си на електромобили

0
Намаленията на цените, въведени в началото на 2023 г., донесоха големи дивиденти за Мъск и Ко, пишат анализатори
Намаленията на цените, въведени в началото на 2023 г., донесоха големи дивиденти за Мъск и Ко, пишат анализатори

Намаленията на цените, въведени в началото на 2023 г., донесоха големи дивиденти за Мъск и Ко, пишат анализатори

Американският автомобилен производител Tesla надмина очакванията на анализаторите през второто тримесечие, доставяйки 466 140 електрически автомобила въпреки трудния пазар, според отчета за приходите, публикуван в неделя.

Близо половин милион доставки представляват 83% увеличение спрямо същия период на миналата година и 10% ръст спрямо предходното тримесечие.

Анализаторите очакваха доставките да бъдат под 450 000.

От април до юни базираният в Тексас гигант в областта на електромобилите е произвел 479 700 автомобила - с 85 процента повече в сравнение с второто тримесечие на 2022 година, информира БГНЕС.

По този начин общото производство на Tesla до средата на тази година възлиза на 920 508 автомобила, което е на път да постигне целта си да произведе 1,8 млн. автомобила през 2023 г. и надхвърля очакванията на наблюдателите на индустрията.

"Намаленията на цените, въведени в началото на 2023 г., донесоха големи дивиденти за Мъск и Ко, тъй като търсенето изглежда остава много силно, а ефективността на производството позволи масовите доставки", пишат анализаторите от Wedbush Securities в бележка до клиентите.

Със засилването на конкуренцията в сектора на електрическите превозни средства Tesla направи няколко намаления на цените в САЩ, Европа и Азия.

Това ѝ позволи да се справи с намаляването на търсенето в Китай.

"Възприехме мнението, че стремежът към по-големи обеми и по-голям автопарк е правилният избор тук в сравнение с по-малък обем и по-висок марж", заяви главният изпълнителен директор Елон Мъск по време на разговор през април, в който се обсъждаха резултатите за първото тримесечие.

В Съединените щати Tesla се възползва и от разширеното си право на участие в правителствената програма за данъчен кредит в размер на 7500 USD за купувачи на електрически автомобили, част от екологичната политика на президента Джо Байдън.

Доскоро купувачите на най-евтиното предложение на Tesla, Model 3, имаха право само на половината от данъчния кредит, тъй като някои части на автомобила не се произвеждаха в Северна Америка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари