Колко автомобила Tesla са регистрирани в България?

0
Оказва се, че автомобилите на Илон Мъск имат силно присъствие и в по-малките градове в страната
Оказва се, че автомобилите на Илон Мъск имат силно присъствие и в по-малките градове в страната

Оказва се, че електромобилите на Илон Мъск имат силно присъствие и в по-малките градове в страната

Общо 92 коли с марка Tesla се движат по българските пътища. Това показва справка на businessnovinite.bg в статистиката на Министерство на вътрешните работи към 1.01.2024 г.

Най-разпространеният модел е Tesla Model Y с регистрирани 28 автомобила. Tesla Model Y е изцяло електрически луксозен малък SUV, а цената му е около 114 512 лв. (58 620 евро).

Втори по брой се нареждат автомобилите на марката от Tesla Model 3, като у нас са регистрирани 23 коли. Цената на този автомобил е 77 500 лв. (50 000 евро). Третите най-желани от българите са Tesla Model Х – 21 броя. Tesla Model S пък остава на българските пътища с 18 коли.

Цените на първия модел варират около 100 000 лв. като това е и един от най-разпространените модели втора ръка у нас на цени около 50-60 хил. лв., а Model S се открива на подобни цени.

Според данните най-много автомобили Tesla са регистрирани в София – общо 9. Оказва се, че електрическите автомобили на Илон Мъск имат силно присъствие и в по-малките градове в страната. На второ място, с по 5 регистрирани коли се нареждат градовете Варна и изненадващо… Шумен. Следвани от Благоевград, Бургас, Кюстендил, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора – с по 4 автомобила Tesla.

По 3 коли от марката се движат в Добрич, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Сливен, Смолян, Хасково и Ямбол. Можете да забележите и по 2 автомобила в Ловеч, Монтана, Търговище и по 1 във Видин, Разград и Силистра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари