"Тесла" изтегля над 2 милиона автомобила заради дефектна система

2
Изтеглянето обхваща почти всички реализирани на пазара в САЩ автомобили на "Тесла"
Изтеглянето обхваща почти всички реализирани на пазара в САЩ автомобили на "Тесла"

Изтеглянето обхваща почти всички реализирани на пазара в САЩ автомобили на "Тесла"

Американският производител на електромобили "Тесла" (Tesla) изтегля повече от 2 милиона превозни средства, за да поправи дефектна система, която трябва да гарантира, че водачите обръщат внимание на пътя, когато използват системите за автопилот. Това съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на документи, публикувани от американският регулатор за автомобилна безопасност.

Изтеглянето на автомобилите последва двегодишно разследване на Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) на поредица от катастрофи, станали по време на използване на частично автоматизираната система за шофиране на "Тесла". Някои от инцидентите са довели до смъртни случаи.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата казва, че нейното разследване е установило, че методът на автопилота за гарантиране, че водачите обръщат внимание на пътната настилка, може да е неадекватен и "може да доведе до предвидима злоупотреба със системата".

Изтеглянето обхваща почти всички реализирани на пазара в САЩ автомобили на "Тесла", откакто системата за автопилот е активна през 2015 г.

Мнозина от години настояват за по-строго регулиране на системата за наблюдение на водача, която открива основно дали ръцете му са на волана.

Автопилотът може да управлява, ускорява и спира автоматично в своята лента, но е система за подпомагане на водача и не може да шофира сам. Независими тестове са установили, че системата за наблюдение е лесна за заблуда, до такава степен, че шофьорите "зад волана" са били пияни или дори седят на задната седалка, докато автомобилът е придвижва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари