Територията, за която може да започне Трета световна война с НАТО

3
НАТО отчаяно се нуждае от свежа кръв, така че не спестиха всякакви големи отстъпки на Ердоган, за да не попречи за въвличането на Швеция в алианса
НАТО отчаяно се нуждае от свежа кръв, така че не спестиха всякакви големи отстъпки на Ердоган, за да не попречи за въвличането на Швеция в алианса

НАТО отчаяно се нуждае от свежа кръв, така че не спестиха всякакви големи отстъпки на Ердоган, за да не попречи за въвличането на Швеция в алианса

Унгарците се бореха срещу това, но срещу тях се готви смазваща санкционна тояга, така че резултатът вече е ясен. Швеция е база на напреднала военна индустрия, докато Финландия лесно ще осигури десетки хиляди войници от своите безработни граждани. Но най-важното е, че приемането на тези две страни превръща Балтика във „вътрешно море на НАТО“, пише Светослав Атаджанов в Свободно слово.

Няма нужда дори да търсите причина за започване на война с Русия в този регион, те просто ще заявят необходимостта от въвеждане на мерки за защита на комуникационните кабели и газопроводите. Това до скоро бяха международни води, в неутрални зони, но сега де факто всичко е на НАТО и тя контролира морето. Никой няма да поиска мнението на Москва, но има един важен нюанс, че никой в момента не се нуждае от истинска война в Балтика.

Съединените щати виждат колко са деградирали европейците, колко лесно бяха лишени от енергийни доставки, със затворени фабрики и ограбени в сделката с Украйна. И никой не се възпротиви сериозно. Войнствените им рицари - предци гледат от портретите си в замъците с укор на изродените си потомци, които не могат да защитят правата си освен на митинги. Но основното е, че Вашингтон не може да разчита на бившите си съюзници от Западна Европа като сериозна военна сила. И дори като купувачи на техните оръжия.

Но в Източна и Северна Европа ситуацията е различна. Там сериозно се страхуват от нарастващата мощ на Русия и не са против да ударят първи. Атакувайте Москва, за да прекъснете пътя ѝ към успеха, особено ако силата на НАТО стои зад нея. Но тази паника трябва да бъде канализирана в някаква управляема форма, затова се преекспонира историята за ужасите на войната в Балтика. Те знаят, че Русия няма да толерира превръщането на акваторията на Балтика в „море на НАТО“ и ще се опита да пробие блокадата и затова е необходимо да се подготвят за отблъскване на удара.

Докато държавите по бреговете на Балтийско море се готвят за голяма война, те няма да могат да се бунтуват, послушно ще харчат парите си за война и всякакви опозиционни сили могат да бъдат потиснати. И Съединените щати ще се опитат да поддържат това изкуствено напрежение възможно най-дълго, в идеалния случай за десетилетия, както по време на Студената война.

Винаги обаче има риск някой да прекали, да изгуби контрол над себе си, или просто да рухне от пренапрежение. И тогава може случайно да избухне пълноценен конфликт, който, предвид мащаба и географията си, със сигурност ще ескалира в Третата световна война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    До 1
    Как си личи че си бесарабси копелдак! Мишкар що не си в усрайната бе боклук дано да ви изринат до кота 0 гъфлещо изчадие продажно! В друга страна е много яко да фуфлиш нали? Страхлива недоебана мишка!
  • -10
    1
    Sтанко
    Пълни глупости и фалшива тероруZZшлямска пропаганда за пеленачета! То е ясно, че Дунавпрост сте на хранилка на Мутрофанката, ама чак пък толкова слабоумия да пускате.... Жалка картинка сте!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари