Тереза Мей заплаши Борис Джонсън с уволнение

0
Британският премиер заяви, че ще уволни всеки, който не приеме нейния план за плавно напускате на ЕС
Британският премиер заяви, че ще уволни всеки, който не приеме нейния план за плавно напускате на ЕС Снимка: Ройтерс

След съвещание с министрите по действията на правителството за Брекзит, британският премиер Тереза Мей заяви, че ще уволни всеки, който не приеме нейния план за плавно напускате на ЕС, в това число и министърът на външните работи Борис Джонсън.

Последните предложения на Мей към Брюксел включват създаване на зона за свободна търговия със стоки и земеделска продукция, без никакви ограничения, съобщи The Times, предаде БТА.

Според премиерът на Обединеното кралство, този план урежда спорни въпроси и отговаря на интересите на двете страни, както и на Северна Ирландия, която има силни търговски връзки с Република Ирландия, която е част от ЕС.

Идеите на Мей обаче предизвикаха недоволство сред поддръжниците на тоталното скъсване с икономиката на ЕС. Според тях, така се запазва зависимостта на Великобритания от европейските държави.

Засега нито един министър, включително и Джонсън не се обявил открито срещу плановете на премиера. Според медията, предложенията за плавен Брекзит са получили подкрепата на всички министри, включително и на Борис Джонсън.

Великобритания напуска Европейския съюз в 23 часа на 29 март 2019 година, след което започва двугодишен период през който част от търговските споразумения ще действат, както досега.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари