Температурите се покачват, слънцето ще се покаже във вторник

0
Максималните температури ще достигнат до 5-8°С
Максималните температури ще достигнат до 5-8°С

Максималните температури ще достигнат до 5-8°С

През нощта срещу вторник над почти цялата страната ще е предимно облачно и на много места ще се задържи мъгливо. Очакват се слаби валежи от сняг над планинските райони от Западна България. В Предбалкана ще има условия и за заледявания.

Минималните температури ще са между минус 2 и плюс 4°С. Най-високи ще са стойностите в Югозападна България - до плюс 4-5°С.

През деня във вторник в равнините ще се задържи мъгливо или с ниска слоеста облачност, но след обяд ще имаме и повече слънчеви часове.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад, информира Meteo Balkans.

Максималните температури ще се повишат и на много места ще достигнат стойности до 5-8°С. По-високи, заради северозападния вятър, ще бъдат над СЗ България и Тракия - до 12-13°С, а по-ниски на местата с мъгли - около 7-8°С.

Времето в София:

През нощта срещу вторник, времето в столицата ще е предимно облачно и мъгливо. Минималната температура ще е около 0°С, а максималната - около 10°С, около обяд облачността временно ще се разкъса. Ще духа слаб югозападен вятър.

Времето в планините:

До обяд с временни увеличения на облачността, като на места ще превали слаб сняг. След обяд времето ще е предимно слънчево. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°С, на 2000 метра - около минус 1°С.

Времето по Черноморието:

Ще се задържи почти без съществена промяна - облачно и мъгливо, на места с ръмежи. Ще духа умерен вятър от северозапад. След обяд ще имаме и временни разкъсвания на облачността.

Максималните температури ще са 9°-12°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са между 30-50 мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация

Поради мъглата по високите полета и Предбалкана пътната настилка ще бъде хлъзгава.

Времето на Балканите:

Времето на полуострова ще е по-често слънчево и сравнително топло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари