Те ни искат разделени и на колене

0
Корнелия Нинова: Днешната власт крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си
Корнелия Нинова: Днешната власт крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си

Днешната власт в България крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си.

Това каза лидерът на БСП  по време на митинг-протеста на БСП срещу корупцията и бедността по повод 1 май Деня на труда.

Нинова поздрави хилядите социалисти за най-силното чувство, което показват – смелостта. „Смелост да дойдете тук, с лицата си, с гласа си да кажете: „Искаме справедливост“, посочи Нинова.  Тя отчете, че неравенствата са се увеличили.

„3% от човечеството владее 97% от благата му. Корпорациите трупат богатства, а народите обедняват. С тези богатства корпорациите купуват политици и политиците им осигуряват нови богатства. За тези хора единствената ценност са парите. Там няма идеология, няма принципи, няма политика и морал, но има бедност, има мизерия“, коментира Нинова, цитирана от агенция "Фокус".

"Борисов, правителство, отивайте си заедно със задкулисието, за да я има България и да живее този народ. Ние искаме сигурност, мир, спокойствие, високи доходи, достоен живот. Най-големият враг на тези наши искания и мечти е един – апатията и безверието. Знаем, че много сте лъгани, знаем че много хора не вярват, че нещо може да бъде различно. Много хора мислят, че така е било и така ще бъде. Не, няма да бъде така, може да бъде и различно. 

Г-н Борисов и скъпи българи, може да бъде различно – може да имаме българско производство, да се храним от българската земя, да се лекуваме, без да заплащаме. Можем да работим, българските институции, всички заедно и за общото благо. Може трудът ви да бъде уважаван, може пенсиите да бъдат индексирани. Може децата да получават помощ от държавата, за да не изчезнем като народ“, каза Нинова.

Тя подчерта, че всички могат да го направят, но ако бъдат много и заедно.

„Те ни искат разделени и на колене. Ние сме изправени, г-н Борисов. Вие искате да ви ръкопляскаме вкъщи пред телевизорите, но ние сме тук, за да протестираме. Ние не сме на колене и не ръкопляскаме по нареждане. Изправени сме, горди българи сме, смели българи сме и сме тук да ви кажем: „Оставка“., каза лидерът на БСП. Социалисти, светнете прожекторите във вашите градове и села, не се страхувайте, за да има светлина и да се види, че тяхното управление и в местната власт е обрасло с шуробаджанащина, с далавери и кражби. Нека от днес тази светлина да тръгне по цялата страна, за да се види истината, за да дадем сили и смелост на народа си, защото един милион и половина живеят под прага на бедност. Четиристотин хиляди живеят с по-малко от минималната заплата, заяви Нинова.

„Нека да осветим паралелната държава, тъмната страна на управлението. С вас сме, г-н Радев. Този народ ви подкрепя тук. Продължавайте така. Нека да осветим онова лице на управлението, истинското, а не другото, което всеки ден от телевизорите ни убеждава, че държавата цъфти, а народът живее в благоденствие. Истинското лице на управлението е пропито от кражби и корупция. Прожекторите вече светнаха, скъпи приятели, но отвън“, каза Нинова.

„Докладът на Държавния департамент на САЩ, г-н Борисов, ви каза, че цялото ви управление е пропито от корупция, че няма свобода на словото, че газите човешките права в България. Най-авторитетните европейски институции и издания ви казаха - „На върха на председателството на Европа е най-корупмпираната и най-бедната държава, управлявана осем години от г-н Бойко Методиев Борисов, обърна се още лидерът на БСП към премиера Бойко Борисов. По-рано пред сградата на Министерски съвет опозиционният митинг издигна лозунги срещу властта.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари