Тази нощ са възможни задръствания по магистрала "Хемус"

0
Трудностите в трафика може да възникнат във времевия отрязък в петък от 22 часа до 6 часа на 15 август
Трудностите в трафика може да възникнат във времевия отрязък в петък от 22 часа до 6 часа на 15 август

Възможни са задръствания в стеснените участъци на автомагистрала "Хемус“ заради придвижването на войскови колони с техника за международното учение "Шабла 2015“, съобщи БНР и Блиц.

Трудностите в трафика може да възникнат във времевия отрязък в петък от 22 часа до 6 часа на 15 август, както и в събота от 22 часа до 6 часа на 16 август, информират от Министерството на отбраната. Промяната в графика на придвижването на войските стана след като премиерът Борисов вдигнал скандал на Генералния щаб.

Колоните ще бъдат съпровождани от екипи на служба "Военна полиция", които са оборудвани със звукова и светлинна сигнализация.
На местата, където има опасност от възникване на пътно-транспортни произшествия, движението ще бъде регулирано, за да няма инциденти.

Водачите на автомобилите от колоната ще спазват ограничение на скоростта, а колите в нея ще се движат на дистанция с цел те да могат да бъдат изпреварвани на разрешените затова места от пътния участък. От Министерството на отбраната призовават шофьорите да спазват Закона за движение по пътищата и правилника за неговото прилагане

Тежката военна техника ще идва след 22.00 часа. Накарах се на Генералния щаб сутринта. Това каза днес премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че тежката военна техника е трябвало да пътува снощи, но цистерна се е преобърнала на Автомагистрала "Хемус" и затова е взето решение, че днес в 18:00 часа колоните ще продължат нататък. 

"Точно в петък в 18:00 часа, когато хората се изнасят по северната магистрала към планини и морета, те искат тогава да прекарват техниката. Затова след 22 часа едната колона ще нощува в Шумен, а другата във Велико Търново. И после пак ще се придвижват", заяви Борисов. 

"Защо трябваше да се налага да се караме за нещо, което би трябвало да го осъзнават сами? Когато изкараш камионите в 18:00 часа по тези пътища, какво очакваш? На следващия ден ще има репортажи "Задръстихме пътищата", каза още премиерът. Той коментира, че всеки трябва да носи отговорност.

От 24 до 28 август 2015 г. на зенитен полигон на ВВС - Шабла Военновъздушните сили, съвместно със Сухопътните войски и Военноморските сили, ще проведат учение „Шабла - 2015“. Стрелбите се организират повече от 20 години и се превърнаха в традиционна тренировка на формированията за противовъздушна отбрана от Българската армия и авиацията от ВВС. Тази година в учението ще вземе участие и дивизион от зенитно-ракетните войски на ВВС на Словашката република.

27 август (четвъртък), от 10:00 часа, ще се проведе Ден за високопоставени гости, наблюдатели и медии. Гостите ще бъдат свидетели на интензивни стрелби с различни типове зенитно-ракетни комплекси и с изтребители МиГ-29 по разнообразни въздушни цели в широк височинно-скоростен диапазон, а самолети Л-39, Су-25 и вертолети Ми-17 ще изпълнят стрелби по морски цели., гласи съобщение на пресцънтъра на МО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари