Тази нощ е една от най-магичните през годината

1
Нощта преди Йордановден небето се отваря и сбъдва желания!
Нощта преди Йордановден небето се отваря и сбъдва желания!

Нощта срещу богоявление, според народните вярвания, е една от нощите, в които небето се отваря и всеки човек с чисто сърце може да отправи молитва към Бог.

Смята се, че на този ден приключва периодът на 12-те свещени дни - периодът на космически хаос, когато демонични сили бродят по Земята. В християнския смисъл това са "некръстените" дни, в които новороденият Исус Христос не е получил все още Светото Кръщене. Смята се, че в нощта на Зимния Кръстовден срещу Йордановден, небето се отваря, но само праведните могат да го видят и пожелаят ли си нещо ще се сбъдне. Вярва се, че на този ден животните и птиците проговарят с човешки глас, а всички реки и поточета спират за миг, за да се пречистят и потекат отново. В Родопите в тази нощ ветровете се бият помежду си.

Нощта се нарича Водици или Водокръщи (Богоявление, Йордановден), една от най-магичните нощи на годината. 

Този голям български празник води началото си от дълбока древност, още от преди Христа. Свързан е с вярата в очистителната, целебна и магическа сила на водата, нейната способност да „помни” и преклонението на хората пред животворящата й същност. Паметта на водата е много старо българско знание и във всяко наричане предците ни са се осланяли на нея – жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, пробудена вода… А старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да „чува“ и да сбъдва!

Какво се прави в нощта срещу Водици (5-ти срещу 6-ти януари), една от най-магичните нощи през годината, научете сега:

Когато се здрачи достатъчно навън на 5 януари вечерта, се налива вода в котле. Ако вйъщи няма такова, може да се използва чаша или малка тенджерка. Желателно е избраният съд да не е пластмасов. Водата се изнася навън – на двора, на балкона или на перваза на прозореца. Хващате съда с две ръце и притихвате малко с водата. Оставете я да ви усети. Подишайте свежия въздух с нея. Поздравете я и й кажете името си на глас. Постойте още малко така, а след това се приберете вкъщи. Нека водата да остане няколко часа под небето, за да се „измълчи“ и пречисти. Точно преди полунощ излезте отново при нея. Точно тогава, преди ВОДИЦИ, силата й става най-голяма. Отново хванете съда с две ръце.

Помислите кое е най-голямото ви желание и го изречете на глас пред водата. Притихнете и постойте с нея. Опитайте се да си представите как ще изглежда животът ви, когато точно това желание бъде изпълнено. Опитайте се „да видите“ тази картина във вашата вода. И отново на глас кажите най-старото и силно наричане: "Реченото ми да бъде сторено!"

После покрийте водата с чиста кърпа (по възможност бяла) и се приберете. Когато се събудиите сутринта на 6 януари, първо идете при водата си. Измийте си очите с нея и с много обич отпийте от вашето СБЪДВАНЕ. После пак… Склонете чело пред водата и й благодарете. След това я приберете. Можете да я изпиете цялата или по-малко, да наръсите с останалото от нея дома си, да полеете цвете. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи енергията на желанието ви. Силата й е право пропорционална на емоцията, която сте вложили в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ви.

Е, вие намислихте ли си какво ще си пожелаете? Ние да! Магията е във вашите ръце!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари