Тъжната история зад най-доброто кисело мляко

0
Последните дни на една ферма
Последните дни на една ферма

Галя Щърбева разказва за последните дни на една ферма.

Мария Колева посвещава 30 години на животните, киселото мляко и съвършения вкус. Тя се явява шест пъти на фестивал за кисело мляко в Трън и го печели. Сега обаче Мария отброява последните дни на своята ферма, предава NOVA.

„Любовта ми към животните започна още от детска възраст. Винаги съм си мечтала за малка ферма. Завършила съм специалност "животновъдство" - така продължи голямата ми любов към животните. На тях съм отдала свободното си време. Не съм ходила на почивка. Това е много тежък и неблагодарен труд”, разкри Мария Колева.

„Първото си кисело мляко направих на 19 години. По принцип не съм използвала продукта до тази възраст. Миришеше ми и дори не съм го вкусвала. Когато започнах сама да го приготвям, исках да го направя така, че да мога да го консумирам. Мисля, че постигнах съвършения вкус”, разказва тя.

„За да изхранвам животните и семейството, ми се налага да работя в чужбина. Работя в Испания в селското стопанство, за да си покривам елементарни нужди. Заради сушата млякото ми намаля наполовина. С това, което произвеждам, не мога да се изхранвам. Искало ми се е да се откажа и ако това стане, няма да мога да го преживея”, споделя Мария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари