Татяна Дончева засвири на цигулка на старта на кампанията

0
Лидерът на "Движение 21" се обяви срещу статуквото
Лидерът на "Движение 21" се обяви срещу статуквото Видео: Нова телевизия

Кандидатите за президент и вицепрезидент на Коалиция „Движение 21 – НДСВ” Татяна Дончева и Минчо Спасов  откриха  предизборната си кампания снощи сред разкопките на древна Сердика.

(9 октомври 2016 г.) България има нужда само от едно – да бъде обичана! Това послание отправи кандидат-президентът на Коалиция „Движение 21 – НДСВ” с номер 12 в бюлетината Татяна Дончева по време на откриването на предизборната си кампания снощи сред разкопките на древна Сердика – точно между Президентството, Министерски съвет и Парламента.

„Ние не сме избрали случайно това място. Виждате как в него се оглеждат сградите на  властта, стоейки на древната римска улица. Тук са се намирали софийските терми, където някога са се родили християнските идеи, защото трябвало вода за ритуала. А там в дъното е църквата „Света Петка Самарджийска”, където някои казват, че са погребани костите на Апостола. Когато Апостола тръгнал към бесилото, му завели свещеник, който с мъка преглъщал и не можел да отслужи прощалния ритуал. Левски му казал: „Отче, няма нужда! Аз съм направил всичко за България и не се нуждая от никакво опрощение, дори от Господ.” Неговите сподвижници гледали отдалеч, пълни с отчаяние и безнадеждност. Левски стоял в далечината и казал: „Аз тръгвам сега сам, но утре след мен ще вървят хиляди”.

„Помнете, че България е имала и по-тежки дни и в тези най-тежки дни отчаянието и безнадежността са родили куража, който след няколко години е смаял света. От това има днес българският народ нужда – от кураж, че ще се справи. И ние сме сигурни, че ще му дадем този кураж, защото армията на духа е най-силното оръжие”, каза Татяна Дончева.

Кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов заяви, че подкрепя Татяна Дончева заради смелостта й. “През годините тя се наложи като най-честния и най-твърд политик на българската политическа сцена. Нашият противник са безобразията, която кликата на Винету и Пеевски сътвориха в нашата държава. През последните години Татяна доказа, че има непоклатим кураж, дързост, решимост и издръжливост. Историята показва, че побеждава този, който издържи още един рунд - ние ще издържим този рунд“, подчерта Спасов.

Татяна Дончева изсвири на цигулка Химна на България и „Хубава си моя горо”. Дани Милев изпълни арията „Nessun Dorma” („Никой да не спи”) от „Турандот”. Двамата кандидати Дончева и Спасов представиха на голям екран кратък филм  с основните си послания. Централно място в тях те отреждат на обвързаността между политическа система и съдебна власт. За да се прекъснат тези зависимости, те предлагат главният прокурор да бъде назначаван от президента на републиката.  “Подобна промяна може да бъде прокарана само от решителен и отговорен президент“, смята Дончева. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари