Тържествено честване на Русенски университет "Ангел Кънчев"

1

Днес, 07.11.2017 г., в Канев Център се проведе традиционното тържествено честване на Деня на Русенския университет.

Сред официалните гости на събитието беше и заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев.

Той благодари за поканата и приветства присъстващите. Г-н Колев отправи пожелания към преподавателите за здраве, като подчерта, че всеки от тях трябва да бъде горд от това, което е правил и продължава да прави за развитието на образованието. Заместник областният управител се обърна и към студентите с пожелания никога да не се отказват от своите мечти и да бъдат уверени, че са направили правилния избор, когато са избрали да продължат образованието си в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Г-н Колев изрази увереност, че Русенският университет ще продължи да бъде притегателен център за все повече млади хора и ще бъде съществен фактор за социално-икономическото развитие не само на региона, а и на страната.

Заместник областният управител връчи поздравителен адрес на ректора на Русенския университет от името на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, в който се казва:

„…В своята дългогодишна история, Русенската Алма матер е заела своето достойно място като едно от най-добрите висши учебни заведения в България, задаващо високи образователни стандарти. Общочовешките ценности, принадлежността към академичната общност, инициативността, амбицията и енергията на ръководството, преподавателите и студенти са в основата на множеството постижения и завоювани отличия.

С нескрито вълнение и гордост изразявам своето уважение за последователността и волята, с която всички Вие утвърждавате РУ „Ангел Кънчев“ като средище на знанието, науката и иновациите!...“

По време на тържеството бяха връчени дипломите на придобилите образователна и научна степен „доктор“, а също бяха наградени и студенти, които са завоювали призови места на национални и международни състезания и олимпиади. Преподаватели, навършили 65 годишна възраст бяха отличени с благодарствени грамоти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари