Тарлата в Русе ще бъде от 18 април до 1 май

13
Традиционният пролетен панаир ще бъде в Парка на младежта, на алеите „Перистери“ и „Младост“
Традиционният пролетен панаир ще бъде в Парка на младежта, на алеите „Перистери“ и „Младост“ Снимка: Dunavmost / архив

Традиционният пролетен панаир ще бъде в Парка на младежта, на алеите „Перистери“ и „Младост“

Традиционният пролетен панаир в град Русе ще се проведе в периода от 18.04.2024 г. до 01.05.2024 г. включително.

Той ще бъде разположен по протежението на алеите „Младост“ и „Перистери“.

Това става ясно от заповед на кмета Пенчо Милков за издаване на разрешителни за търговските обекти и атракционите:

На основание чл. 44, ал. 2, във връзка с чл. 44, ал. 1, т. 1 и т. 7 от ЗМСМА, чл. 14, ал. 6 от Наредба № 5 за търговската дейност на територията на Община Русе, чл.25 „а“ от Наредба №7 за реда и условията за разполагане на преместваемите обекти, за рекламите, информационни и монументално-декоративни елементи и за рекламната дейност на територията на община Русе на Общински съвет – Русе, чл. 23, чл. 24, чл. 24а и чл. 25 от Наредба №16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на община Русе, и като съобразих данните, с оглед задоволяване на обществените потребности на гражданите на община Русе,

Н А Р Е Ж Д А М :

1. Традиционният пролетен панаир на гр. Русе да се проведе в периода от 18.04.2024 г. до 01.05.2024 г. включително. Същият да се ситуира в „Парк на младежта“ – гр. Русе, по алея „Перистери“ (северно от шадравана) и алея „Младост“.

Съвкупността от всички преместваеми обекти по чл. 56 и чл. 56а от ЗУТ, разположени във връзка с Пролетния панаир, да не надвишава 3400,00 кв. м. обща заета площ.

2. Разрешенията за извършване на търговска дейност на открито, по време на панаира се издават по реда определен в чл. 25а от Наредба №7 за реда и условията за разполагане на преместваеми обекти, за рекламите, информационни и монументално-декоративни елементи и за рекламната дейност на територията на Община Русе на Общински съвет – Русе.

Исканията за участие в Пролетния панаир се подават в Центъра за информационно и административно обслужване при Община Русе, пл. „Свобода“ №6, гише №1. Няма ограничения за броя и вида на съоръженията, за които едно ФЛ или ЮЛ може да подаде документи при условие, че същите не противоречат на т. 1 от настоящата заповед.

Да не се издават разрешителни след достигане на определената максимално допустима площ за разполагане на преместваеми обекти.

3. Размерът на таксите за търговска дейност се определя съгласно Наредба №16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Русе, както следва:

А. За атракционни съоръжения и други подобни – 0.50 лв. на кв. м/ ден съгласно чл. 25 от Наредбата;

Б. За разполагане на павилиони, щандове, сергии, шатри и други подобни за продажба на хранителни и нехранителни стоки – 3.60 лв. на кв. м/ ден с вкл. ДДС съгласно чл. 24 и чл. 24а от Наредбата;

В. За разполагане на маси и столове за хранене – 0.51 лв. на кв. м/ ден съгласно чл. 23, ал. 1, т. 1.2, във връзка с чл. 23, ал 4 от Наредбата;

Участниците заплащат пълната такса за целия период от 18.04.2024 г. до 01.05.2024 г. (14 дни).

4. Всички участници в панаира следва да спазват обществените норми на действащото българско законодателство уреждащи спазване на обществения ред в това число и разпоредбите на Наредба №4 За провеждане на масови обществени прояви, опазване общественото и личното имущество и чистотата на територията на Община Русе.

5. Търговските обекти в Пролетния панаир следва да работят с нормирано работно време по смисъла на чл. 8, ал. 2 от Наредба № 5 за търговската дейност на територията на Община Русе. При осъществяване на дейността си търговците следва да спазват разпоредбите на Закона за защита от шума в околната среда.

6. Възлагам на служителите на Общинска полиция и звено “Инспекторат, охрана, обществен ред и сигурност” да осъществяват контрол за спазването на обществения ред на територията на панаира съобразно вменените им с общински наредби правомощия.

Служителите от СЗ „ИООРС“ да бъдат подпомагани в дейността си от упълномощените със Заповед длъжностни лица, по отношение спазване на разпоредбите на Наредба № 4, Наредба №5 и Наредба №7 на Общински Съвет – Русе.

За неуредените в настоящата заповед въпроси се прилага действащото законодателство на Република България.

Заповедта да се оповестена интернет страницата на Община Русе.

Препис от Заповедта да се връчи на всички длъжностни лица ангажирани с издаване на разрешителни и упражняване на контрол.

Копие от Заповедта да се изпрати до ОД на МВР – Русе, РЗИ, НАП и ОБДХ за сведение.

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Зам.- кмет по Икономика и международно сътрудничество.

ПЕНЧО МИЛКОВ

Кмет на Община Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    Русенец
    Престанете да курдисвате този катун насред парка! Едно време беше на колодрума и си беше най-добре там. Не е нормално, като има автокино с културна проява да е на колодрума, а 3иганията - насред града. Замислете се! Засрамете се!
  • 8
    9
    До #1
    Наистина Хиподрума защо стои празен ? Да правят там такива търли мърли ! Хем е по удобно за охрана защото е изолирано и по лесно се управлява реда.
  • 6
    8
    11
    Скоро минах по нещастната улица алея Младост и видях че е много занемарена Вечерно време липсва осветление почти по цялата улица Асфалта е силно износен и има пропадания на няколко места дали от машините на тарлата или мястото има свачища аз не зная Според мен улицата е забравена от Общината защото и е определено да бъде терен за тарла
  • 3
    7
    компоста
    хммм..като се замисля има и положителна страна-поне алеите ще бъдат хубаво наторени и напоени за да родят плодовете на този глъмп да събира селянията в парка на младежта.
  • 4
    6

    Таман и жената на Куньо от пазарите , Росито Кунчева да я направят директорка на някое училище, а тя милата сламата на две магарета не може да раздели...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари