СЗО: Судан е с повишен риск от биологична заплаха

0
Предупреждението идва след окупацията на националната здравна лаборатория
Предупреждението идва след окупацията на националната здравна лаборатория Снимка: АП

Предупреждението идва след окупацията на националната здравна лаборатория

Судан е изложен на "много повишен" риск от биологична заплаха, след като една от воюващите страни е окупирала национална здравна лаборатория, предупреди Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Франс прес и Ройтерс, предаде БТА.

Тази лаборатория "е окупирана от воюваща страна", която е прогонила персонала. В нея се съхраняват различни патогени, включително холера, морбили и полиомиелит, каза д-р Нима Саид Абид, представител на СЗО в Судан. Той предупреди, че безопасното боравене с патогените вече не е гарантирано, предвид факта, че служителите на лабораторията ги няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Брееее
    "една от воюващите страни е окупирала национална здравна лаборатория" тя тая лаборатория видиш ли е независима и ничия и някой си я окупирал...ама кой и защо не се знае, обаче "има опасност". На мен ми звучи като "взеха ни лабораторията и сега няма как от там да пуснем нова зараза"
  • 2
    2
    ...
    пак американски интриги и ЛАЙНА в тези лаборатории. из усраина бяха се народили десетки. затова Путин ги трепе там и говори но никой не слуша.
  • 9
    1
    Бре?!!!
    И защото са окупирали националната здравна лаборатория, видиш ли, имало *биологична* заплаха?!! А заплахата каква е? Да се разкрият мръсните американски тайни в био-лабораториите им по цял свят, така ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари