Свилен Максимов: Русе има една отсечка - пътя на смъртта за София

4
Хората умират от безхаберието. Тези неща са ефект от един процес, който тече през последните 40 години - безхаберието на нашия преход
Хората умират от безхаберието. Тези неща са ефект от един процес, който тече през последните 40 години - безхаберието на нашия преход

Разследването върви добре. Можеше да е по-зле, отколкото в момента. Общественият натиск е голям. Убеден съм, че този случай ще бъде доведен докрай. Имам лоша черта, че говоря с реални думи-било то груби и лоши думи. Ако това беше обикновена жена, случаят „Виктория“ щеше да е от типа „всяко чудо за три дни“.

Това каза съпругът на убитата Виктория Маринова Свилен Максимов пред „Честно казано с Люба Кулезич“.

"Не съм водил статистика и не съм наясно дали повече жени са жертви. За мен това са хора. Русе има една отсечка - пътя на смъртта за София. Там всяка седмица умират хора. Това е между Русе и Бяла. Тези хора по-хуманно ли умират. Хората умират от безхаберието. Тези неща са ефект от един процес, който тече през последните 40 години - безхаберието на нашия преход.

В момента, в който се сетя за убийството, става ми черно пред очите и не искам да се връщам към тези моменти. Това е омраза и упадъкът на обществото. Това се случва, когато животинското надделее в хората. Това става в едно общество, в което амфетамини и наркотици се намират за по 5-6 лева. Северин е бил под въздействието на наркотици. Взимал е кристали - дизайнерска дрога. Те произвеждат този животински резултат. Това е толкова страшен наркотик, за който никой не говори. Медиите не казват нищо.

В държава, в която няма гражданско общество, е нормално мълчанието на институциите по случая с Албена Белянова. Промяната ще е трудна. Тя ще започне във всеки от нас. На нас никой не ни е виновен-американците и руснаците, турците. Проблемът е във всеки от нас", коментира Максимов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук