Светлинен лъч, взрив и пламък смутиха Севлиево

1
От местната власт обясниха, че сметището е пламнало без външна намеса
От местната власт обясниха, че сметището е пламнало без външна намеса Снимка: БГНЕС

От местната власт обясниха, че сметището е пламнало без външна намеса

Светлинен лъч в небето, последван от взрив и пламък, предизвикаха смут в Севлиево през изминалата нощ. Запалило се е регионалното депо за отпадъци, което притеснили хората в нощта срещу 25 юли. От местната власт обясниха, че сметището е пламнало, без външна намеса и в случилото се няма нищо необичайно и притеснително, предаде БНТ.

В Севлиево няма човек, който да не е гледал видеото, разпространено в социалните мрежи. А теориите за необичайното явление, заснето от охранителната камера, са най-разнообразни.

"Съвсем леко се вижда, една бяла чертичка остава и изведнъж всичко пламва, в облаци, пламък, голям пламък светва. Метеоритът излъчва много по-силна светлина при навлизането в атмосферата, според мен не е метеорит“, каза Ангел Ангелов.

"Извънземни, метеори, всякакви слухове, но обикновено сметищата се самозапалват“, каза Иван Цонев.

"Първо са чули самолет че е минал, след това са чули някакъв гръм, след това пожара. Сега, за да се запали с гръм, значи, за мен има нещо, което е външно", каза Борислав Китов.

Според ръководството на сметището пожарът на регионалното депо не е предизвикан от външна намеса, на мястото не се е образувал кратер, няма и следи от осколки. Основната причина е високата температура.

"Сто процента самозапалване. Случва се на сметищата поради многото видове отпадъци“, каза Свилен Радков - управител на Регионалнато депо в Севлиево.

От Общината са прегледали камерите си в района и също отхвърлят конспиративните теории.

"Тука видяхте, че има вилна зона, някой любител на сензациите преглеждал е камерите и вижда 2 секунди преди самото самозапалване летящ обект. Първоначално и ние се притеснихме, че има външна сила, причинила това самозапалване. Най-вероятно това е мушица, която минава в инфраред фенера на камерата, просто съвпадат времево момента на прелитане и 2 секунди след това момента на взрива", каза Димитър Ножаров – секретар на щаба за защита от бедствия.

А докато хората се чудят има или няма конспирация, ято щъркели безгрижно обикалят севлиевското депо в търсене на храна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари