Георги Игнатов: Все още не е потушен напълно пожарът в сметището

0
Има ли риск от замърсяване на въздуха в Русе
Има ли риск от замърсяване на въздуха в Русе

Има ли риск от замърсяване на въздуха в Русе

След като овладяха пожара на русенското регионално депо за отпадъци, въпросът, който жителите на града си задават е има риск от замърсяване на въздуха.

"Продължава. Все още не е потушен напълно пожарът. Вчера работиха седем камиона, като основното беше запръстяване, тъй като при този вид пожари гасенето е чрез запръстяване", каза Георги Игнатов - директор на дирекция "Обществен ред и сигурност" в община Русе, предаде БНТ.

Игнатов посочи две версии за пожара - самозаплаване или чрез тлеещи въглени, жарави от запалване на метални контейнери.

"Аз съм абсолютно убеден, че става дума за самозаплаване. Метанът е избил, вятърът го е издухал. Имало е може би тлеене, но вятърът е помогнал да стане по-бързо", посочи ръководителят на депото за отпадъци Петър Димитров.

Инж. Христо Милков - началник отдел в РИОСВ - Русе посочи, че: "Хубавото е, че вятърът беше западен и димните газове се насочваха извън града".

От РИОСВ - Русе отбелязаха, че не е имало притеснения в жителите на града за обгазяване.

"Данните за качеството на въздуха от изминалия ден не са отчели никакви нарушения", каза инж. Христо Милков и успокои гражданите на града, че няма риск за замърсяване на въздуха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Еколог
    "чрез тлеещи въглени, жарави от запалване на метални контейнери." - Това какво означава ? Тези метални контейнери не са на сметището ! Камионите да не би да пътуват със запалени боклуци ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари