Овладяха пожара на сметището в Русе

1
Близо 16 часа служители затрупваха с пръст и пясък няколкото огнища
Близо 16 часа служители затрупваха с пръст и пясък няколкото огнища Снимка: Община Русе

Близо 16 часа служители затрупваха с пръст и пясък няколкото огнища

Овладян е пожарът, който избухна тази нощ на русенското регионално депо за отпадъци. Няма опасност от обгазяване на града. Близо 16 часа служители затрупваха с пръст и пясък няколкото огнища. През нощта там ще има дежурни с техника, които ще наблюдават дали пламъците няма да се възобновят, информира БНТ.

Сигналът за пожара е подаден от охраната на сметището в Русе малко след полунощ. Засегната е била трета клетка на депото за отпадъци. На място са изпратени екипи на пожарната, но основно гасенето е извършено с верижната техника на дружеството, което го стопанисва.

През целия ден булдозери и багери покриваха с пръст засегнатите участъци. Силният североизточен вятър първоначално е затруднил гасенето, но градът не беше обгазен.

"Събрахме групата, няколко машини. Наистина вятърът от тука, североизточен вятър, и всичко отиваше към Дунарит, към Николово. И успяхме да се справим. Не беше толкова опасно. Вятърът разнася огъня", обясни Петър Петров- ръководител на депо за отпадъци.

При инцидента няма пострадали. Все още се има тлеене и дим, който обаче не отива към града.

"Няма място за паника. Говорих с директора на РИОСВ. Предстои те да направят проверка и да си излязат със съответните заключения", каза заместник-кметът на Община Русе Димитър Недев.

Това не е първият случай на самозапалване на сметището. Последният беше през юли миналото лято. Една от вероятните причини за пожара е натрупването на газ метан, който се образува при гнилостните процеси на отпадъците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари