Продължава борбата с пожара на сметището край Русе

2
Очакванията всичко да бъде овладяно до обедните часове не се сбъдват поради силния вятър
Очакванията всичко да бъде овладяно до обедните часове не се сбъдват поради силния вятър Видео: Русе Медиа

Очакванията всичко да бъде овладяно до обедните часове не се сбъдват поради силния вятър

12 часа продължава борбата с пожара, възникнал тази нощ на депото за битови отпадъци край Русе, пише Русе Медиа. По първоначална информация пламъците са били забелязани около 1 часа след полунощ. На място са били изпратени пожарни автомобили, към които са се присъединили и екипи на оператора на депото.

Впоследствие задачата за потушаване на локалните огнища е възложена на оператора, откъдето е впрегната в действие цялата налична техника, с която се разполага – камиони, трактори, булдозери, фадроми. Не за първи път възникват такива пожари, като основната причина е самозапалване на образувалия се метан при гниенето на отпадъците в дълбочина. Според огнеборци борбата с тези пожари и огнища е единствено в запръстяването.

Очакванията всичко да бъде овладяно и потушено до обедните часове не се сбъдват поради силния вятър, който разгаря пламъците. Хубавото е, че посоката е западен вятър и пушекът не отива към града. Няма опасност за прилежащите сгради и инфраструктура. На място още сутринта са били зам.-кметът Димитър Недев и директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов. За възникването на пожара и действията по потушаването му е уведомен директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    gasd
    и тая сутрин ма събуди дебелия станал на кокал, да дода да са изпикая и ш изгоня пламъците
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари