Свършиха билетите за мача Франция – Бразилия

0
Очакванията са в зала „Арена Монбат” да има 5000 души, което ще бъде рекорд за спортно събитие в досегашната й история
Очакванията са в зала „Арена Монбат” да има 5000 души, което ще бъде рекорд за спортно събитие в досегашната й история Снимка: Росен Моллов / 24 часа

Всички билети за големия дерби мач на Група Б от Световното първенство по волейбол в Русе Франция – Бразилия вече са разпродадени, съобщават организаторите, предаде 24 часа.

Очакванията са в четвъртък от 20:30 часа в зала „Арена Монбат” да има 5000 души, фенове на красивия волейбол.

Това ще бъде и рекорд на залата за спортно събитие в досегашната й история. Огромен е и интересът сред русенските любители на спорта, в залата се говори само за предстоящото голямо дерби на два от гигантите в световния волейбол.

Звездата на Бразилия, капитанът Бруно Резенде, не се вълнува толкова от предстоящата среща. „С Франция играем толкова често, че се познаваме добре, няма с какво да се изненадаме взаимно”, каза разпределителят на олимпийските шампиони в пряко предаване по бразилска телевизия, след края на мача с Египет, спечелен от „кариоките” с 3:0 гейма. Треньорът на Бразилия Ренан Дал Зото беше доста по-предпазлив.

Той заяви, че на отбора му предстои много важен и труден мач, срещу изключително силен съперник. „Казах вече, че групата ни е много трудна, отборите са силни и опасни. Смятам, че Бразилия е подготвена добре за срещата, играчите ми са здрави и са във форма. Франция обаче е съперник, който играе силно във всички компоненти на волейбола – защита, атака, блокиране, не само в някой от тях. Затова ние също трябва да играем много силно във всеки компонент на волейбола, за да можем да спечелим този важен мач”, каза Дал Зото. Според представител на техническия щаб на „кариоките”, не по-малко трудни и опасни са останалите мачове в групата, като този с Египет, който макар и спечелен в три гейма, вървеше точка за точка.

Бразилия се е готвила за турнира в Германия, изиграла е две контроли там и е добре аклиматизирана към Европа. Треньорът на Франция Лоран Тили също очаква труден мач срещу олимпийските шампиони.

"Тук, в Русе потокът е изключително труден, с много класни съперници. Предстоят ни тежки битки. Ние играем мач за мач и естестествено преследваме победи и продължаване напред в шампионата. Бразилия е Бразилия и срещу нея се играе винаги много трудно", каза наставникът на френския национален тим след лесната победа срещу Китай с 3:0.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари