Бразилия пречупи Франция

0
Чаканият с огромен интерес мач от група "В" на световното първенство по волейбол предложи истински спектакъл
Чаканият с огромен интерес мач от група "В" на световното първенство по волейбол предложи истински спектакъл Снимка: Gettyimages

Чаканият с огромен интерес мач от група "В" на световното първенство по волейбол между Бразилия и Франция оправда напълно високите изисквания на публиката в Русе и предложи истински спектакъл, спечелен в крайна сметка от "селесао" с 3:2 (25:20, 25:20, 21:25, 23:25, 15:12) гейма.

Двубоят започна със сериозен превес на бразилците, които напълно контролираха случващото се в "Монбат Арена" в първите две части на мача, предаде БТА.

Постепенно обаче тимът на Лоран Тили намери ритъма в играта си и воден от посрещача Ървин Нгапет тръгна по пътя на обрата.

Французите измъкнаха сравнително лесно третия гейм с 25:21, а в четвъртия взеха солидна преднина от 8:3 точки на първото техническо прекъсване. 

В този момент Бразилия се "събуди" и започна да топи голяма преднина на съперника си. Световните вицешампиони обаче се доближиха на точка от "петлите" чак при 23:24, което се оказа твърде късно, тъй като Франция затвори гейма със следващата си атака.

Особено впечатляващ бе петият гейм, в който публиката видя изключителни разигравания и борба за абсолютно всяка точка. Франция изглеждаше съвсем близо до победата, когато поведе с 10:7 точки, но със серия от три поредни Бразилия изравни при 10:10. Това прекърши петлите и те допуснаха още няколко грешки, което в крайна сметка донесе победата на Бразилия след 15:12 в решителния гейм.

Най-резултатен за победителите от Бразилия бе Уолъс де Соуса с 20 точки. Още 15 прибави Луиш Фелипе, а Дъглас Соуса реализира 14.

За Франция Ървин Нгапет бе над всички с 22 точки, а 11 прибави Стивън Бойер.

С победата Бразилия излезе на второ място в класирането в група "В" с 5 точки, на една зад лидера Канада. Франция е на трето място с 4 точки.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари