Супер скандал с делото за касиране на изборите в Русе

0
Подмяната на документи е станала от двама души от управляващи партии, твърдят от "Бъдеще за Русе"
Подмяната на документи е станала от двама души от управляващи партии, твърдят от "Бъдеще за Русе"

Редакцията на Dunavmost.bg публикува авторски материал на "Бъдеще за Русе" във връзка с жалбата за касиране на изборите в Русе от страна на гражданското движение.

Ние не насаждаме мнения, нито целим да манипулираме читателите си. Всичко е въпрос на основния принцип на всяка медия - без цензура на всички гледни точки.

 

"Подмяна на документи – ключови доказателства в папката на делото за касиране на изборите в Русе е обсъждано като единствен вариант, жалбата на „Бъдеще за Русе“ да бъде отхвърлена и избора на общински съветници да бъде потвърден.

Това е станало на среща между лица от две от управляващите партии в Русе и висш магистрат в четвъртък вечерта в русенска партийна кръчма.

Така се говори, но е публично известно, че гражданската информация обикновено е вярна и пресен пример за това е публикацията за пазарлъка между ГЕРБ, БСП и АТАКА за председател на общински съвет да бъде избран Христо Белоев (от БСП), излязла дни преди  провеждането на избора.

Става дума за следното: На последното заседание по делото, изненадващо за всички Бойко Никифоров посочи неподозирани от никого основания за отмяна на решението с което е обявен избора на общински съвет.

Съгласно писмените доказателства в делото, решението на Общинската избирателна комисия е взето преди да бъдат ясни резултатите от изборите.

В протокол №40 от 26.11.2015 година от заседанието на което е взето решението е записано, че заседанието е приключило в 17:20 часа.

Протоколът за избор на общински съветници на ОИК, от който трябва да бъдат взети резултатите за изготвянето на решението, съгласно записа в него е изготвен в 19:30 часа, т.е.  два часа след вземане на решението!

Това обстоятелство е достатъчно решението да бъде отменено и изборът да бъде обявен за недействителен.

Практиката на Върховен административен съд е категорична. Единственното „спасение“ на „изборния резултат“ е манипулирането на делото – или чрез подмяна на документите, или чрез лъжа относно обстоятелствата по делото, извършена от съда при постановяването на решението.

Говори се, че в разговорът е обсъждано, кой съдебен служител да свърши черната работа и срещу какво заплащане. Предполага се, че има пълен видеозапис на срещата, направен „случайно“ от мобилен телефон.

Дори и да не бъдат откраднати и подменени документите, фактът, че решението е взето преди да има протокол за резултатите от преброяването е потресаващ!

Оставяме на Русенци да преценят върху какво се крепи властта в Русе и какво е нейното качество.

Копие от протокола е заверено при нотариус, който удостовери, че е идентично с публикувания протокол на сайта на ОИК."

prot 40 1prot 40 2

Източник: Бъдеще за Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари