Прокуратурата ще разглежда сигнал за агитация в Русенско

0
Една от политическите сили от Русе е изпратила жалба до ЦИК, заяви председателят на РИК Милена Хинкова
Една от политическите сили от Русе е изпратила жалба до ЦИК, заяви председателят на РИК Милена Хинкова Снимка: Областна администрация - Русе

Една от политическите сили от Русе е изпратила жалба до ЦИК, заяви председателят на РИК Милена Хинкова

Един сигнал за агитация в изборния ден по отношение на определени места е регистрирала Районната избирателна комисия в Русе. Председателят на РИК Милена Хинкова уточни, че случаят вече е препратен на прокуратурата. Тя добави, че изборният ден е приключил спокойно и всички секции в региона са затворили не по-късно от 20:30 часа.

"Вече са обработени протоколите на няколко по-малки секции. Всичко е наред, сега очакваме по-големите, за да видим там как е. Бавното приключване идва не от видеозаснемането, а по-скоро от нещата, които се случиха през деня, т.е. от противоречивите указания по какъв начин да бъдат допускани избирателите да гласуват", отбеляза още председателят на РИК, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Тя посочи, че от една от политическите сили от Русе вече има изпратена жалба до ЦИК, в която считат, че с писмото, с което се дава възможност на избирателите да гласуват повторно в секциите с машинно гласуване противоречи на Изборния кодекс и на изборните книжа.

Предстои ЦИК да се произнесе и да реши този въпрос.

"След като във втората половина на деня разрешихме на избирателите да гласуват повторно, сега това ще доведе до следното: в протоколите ще има различия с броя на гласувалите и броя на намерените бюлетини. Пристигнаха и указания как да се попълват протоколите, това обаче срива, което беше като изисквания за контроли. Ще видим какво ще се получи", заяви Милена Хинкова. Според нея окончателни резултати би трябвало да бъдат ясно през утрешния ден.

В крайна сметка техническите проблеми са били свързани основно с използването на машините. Някои от тях са пускали дефектни бюлетини, срязани на две, намачкани или дори не е имало пуснати. Въпреки това Хинкова каза, че има начин, по който гласовете да бъдат отразени в протокола.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари