Изборният ден в Русе: Без жалби в РИК, два сигнала за нарушения

0
Само в една секция в областта се наложи да се премине от машинно гласуване към хартиен вот, заради повредени карти
Само в една секция в областта се наложи да се премине от машинно гласуване към хартиен вот, заради повредени карти Видео: Кис 13

Изключително спокойно протече вторият тур на президентските избори в Русе.

До приключване на изборния ден няма постъпила нито една жалба в Районната избирателна комисия. Само в една секция в областта се наложи да се премине от машинно гласуване към хартиен вот, заради повредени карти.

Броени минути след 20:00 часа членовете на секционни комисии започнаха да пълнят спортната зала за проверка на изборните книжа. От повечето секции толкова бързо са успели да приключат с броенето на разписките и попълването на протоколите, че по едно и също време се струпаха на голяма опашка пред входа на залата, за да изчакат да получат номер, за да могат да влязат вътре, информира Кис 13.

Въпреки наличието на две машини, в 48 секция са се справили изключително бързо, но пак им се наложи да чакат за проверка на изборните книжа, заради непопълнен протокол от други избирателни комисии. Машинният вот изключително много е улеснил работата на секционните избирателни комисии, споделят още те.

От Областната дирекция на МВР работят по два сигнала за нарушения на изборния процес, но на този етап те не очертават наличие на престъпление, заяви областният управител Борислав Българинов.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари