Студът продължава!

1
Утре температурите паднат до -20 градуса
Утре температурите паднат до -20 градуса

През нощта ще бъде ясно, тихо и много студено. В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат между минус 20° и минус 15°, в Югоизточна България – минус 10° - минус 12°.

Утре ще бъде предимно слънчево. В часовете преди обяд по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност. След пладне от запад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава. Максимални температури: в Северна България – между минус 10° и минус 5°, в Южна България – между минус 4° и плюс 1°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, информира Фокус.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб северен вятър. Максимални температури на въздуха между минус 2° и плюс 2°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, но без валежи. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.

В понеделник ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Преди обяд ще има по-значителни разкъсвания на облачността. На отделни места в Южна България ще има мъгла. По-късно облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг. Температурите ще се повишат, повече дневните и максималните ще са между минус 5° и 0°, в Южна България до 2-3°. Във вторник повишението на температурите ще продължи. Облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее. Вятърът ще е от слаб от северозапад, в Източна България - до умерен от север. В сряда вятърът ще стихне и на места в низините ще има мъгла или инверсионна облачност. В планинските райони ще има повече слънчеви часове и затоплянето там ще продължи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари