Строги правила за родните аквапаркове

0
Вече започнаха проверки на туристическите обекти по Черноморието
Вече започнаха проверки на туристическите обекти по Черноморието Видео: BULGARIA ON AIR

От Комисията за защита на потребителите вече започнаха проверки на туристическите обекти по Черноморието.

Кампанията за лято 2018 обхваща и водните пързалки в аквапарковете по морските ни курорти. 

Деца с дълги коси няма да имат право да се пускат по атракционите, освен ако не носят гумена шапка. С цел безопасност ще се следи и дали се спазва достатъчно време между отделните спускания по пързалките.

"Има набор от задължителни изисквания, които трябва да бъдат спазени, за да може да се гарантира безопасността - най-вече на децата, когато ползват такива съоръжения. Те ще трябва да бъдат изведени на информационно табло, за да предизвикат вниманието на родителите", коментира в студиото на "България сутрин" по BULGARIA ON AIR председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Той обясни, че на първо място тези табели трябва да показват максималния брой ползватели на съоръжението, минималната и максималната възраст на децата, които могат да го използват. Непременно трябва да има ограничение за теглото, а дрехите, които носят не трябва да имат свободни връзки и краища, защото могат да се закачат и по този начин да създадат предпоставки за инцидент.

В началото на юни българче загина в морски курорт в Турция заради удар в корема от друго дете, спускащо се веднага след него по пързалката. Родителите обвиниха аквапарка в липса на спасители, които да следят времето между отделните спускания.

Собствениците на водни пързалки у нас ще бъдат задължени да осигурят поне един спасител, който да контролира спусканията. А за да не се стига до инциденти всяко дете ще получава инструкции.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари