Хлор над нормата в басейните у нас

0
Това установяват първите за годината проверки на градските плажове
Това установяват първите за годината проверки на градските плажове Видео: NOVA

Това установяват първите за годината проверки на градските плажове

Дезинфектанти и хлор над нормата в басейните в страната. Това установяват първите за годината проверки на градските плажове. В София са констатирани нарушения при 27% от инспекциите.

По традиция басейните отварят в началото на юни, но дъждовното време това лято ги възпрепятства. В София басейните са 180, от които 51 – вече работят. От началото на годината досега са проверени над 300 обект, като вече са открити и нарушения.

Издадени са 67 предписания, 8 заповеди за спиране на дейността и 15 акта. Сред установените в началото на сезона нарушения в страната са - лоша хигиена, остатъчен хлор над нормите, неприемлив мирис, както и завишена концентрацията на амоняк и нитрати.

"Активният сезон и активното посещение на басейните все още не са започнали, с оглед на дъждовете. Генерираме разходи, които ще повлияят на бизнеса ни", разказва Румен Димитров, управител на басейн, предава NOVA.

Затова и на някои места в страната бягството от жегата в града ще струва повече от миналото лято, показа наша проверка. Средно с между 2 и 5 лв. отгоре. В София през седмицата входът ще струва между 15 и 20 лв., а през уикендите – около 25.

В другите големи градове ден край басейна ще струва средно между 7 и 15 лв. Като през уикенда – поне с лев-два повече. По-скъп ще е входът за аквапарковете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари