13 убити, сред които 7 деца, при стрелба в училище в Русия

0
Различни източници съобщават за 5 до 9 убити
Различни източници съобщават за 5 до 9 убити Снимка: Телеграм канал на Дождь

Предполага се, че извършителят се е самоубил

Мъж е открил стрелба в сградата на училище в град Ижевск - столица на Удмуртската република, част от Руската федерация.

Броят на убитите нарасна до 13, сред които седем деца. 21 души са ранени, включително 14 деца, съобщиха за ТАСС в от пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация, предава Агенция Фокус.

"По предварителни данни 13 души са станали жертви на престъплението, включително шестима възрастни и седем непълнолетни. 14 деца и седем възрастни са ранени“, поясниха от СК.

Първоначално бе съобщено за шест жертви, а по-късно – за девет. От пресслужбата на регионалното Министерство на вътрешните работи обявиха, че сред жертвите е намерено и тялото на мъжа, който откри огъня. Предполага се, че той се е самоубил.

"Полицията откри тялото на мъжа, който откри стрелба. Според съобщенията той се е самоубил“, се казва в съобщението от пресслужбата. СК потвърди информацията.

От разпространените досега съобщения става ясно, че неизвестен мъж е проникнал на територията на училището, убил е охранителя, след което е продължил да стреля. Бил е облечен с черна тениска с нацистка символика и балаклава. Не е носил документи в себе си, а самоличността му в момента се установява. Мотивите за атаката се разследват.

На място работят полицейски служители и екипи на "Спешна помощ“. Училището, в което е извършено нападението, се намира недалеч от сградата на градската администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари