Дъщерята на сръбски волейболист се е жертвала, за да предпази други деца

0
"Защо правиш това? Спри се!" е казала Ема, изправяйки се пред момчето, стреляло в сръбско училище
"Защо правиш това? Спри се!" е казала Ема, изправяйки се пред момчето, стреляло в сръбско училище Снимка: Știrile BZI

"Защо правиш това? Спри се!" е казала Ема, изправяйки се пред момчето, стреляло в сръбско училище

Ема, 14-годишната дъщеря на Драган Кобилски, треньор на волейболния отбор Жалау, убита при трагичното нападение в училище в Белград, беше погребана в събота, 6 май, на централното гробище в столицата на Сърбия, на церемония, в която участваха стотици хора.

Миналата сряда 14-годишен ученик извърши шокиращо нападение в частно училище в Белград. Той уби 9 души с 9 мм пистолет. Той простреля пазача, ученичката, след което влезе в класна стая и започна да стреля. Една от жертвите на нападението е дъщерята на Драган Кобилски.

Присъстващият на панихидата епископ Иларион, викарий на патриарх Порфирий произнесе емоционално слово, в което обсъди тревожните обстоятелства, при които се е случило събитието.

Според него дъщерята на треньора на Жалау е била главният герой на впечатляващ акт на смелост - тя се изправила пред куршумите, точно когато нападателят се готвел да открие огън. По този начин е можело да бъдат спасени няколко деца, пише сръбският всекидневник "Светкавица", цитиран от вестник "Труд".

„Изключително трудно ми е да говоря днес. От тази мъка и болка се молим Бог да даде сили на родителите, да продължат да живеят за Ема. Тя е войник и герой на Христос и неслучайно най-добрите падат, за да продължим да живеем заради тяхната саможертва. Трябва да се молим и за момчето и неговата нещастна душа. Ема застана на пътя на злото, което беше у това нещастно момче, и каза: "Защо правиш това? Спри се!" И спечели време за спасяването на няколко деца. Когато се срещнем на другия свят, ще ѝ благодарим, че ни пази“, каза владиката, според Libertatea.

Роден на 9 август 1971 г., Драган Кобилски е бивш сръбски волейболист, настоящ треньор. Играл е за Партизан Белград (1994-1997), Рен (Франция, 1997-2001), Будучност Подгорица (Черна гора, 2001-2003), ГФК Аячо (Франция, 2003-2004, 2006-2008), Спейсерс (Франция, 2004- 2006). От 2008 г. е треньор.

Той е тренирал отбори от Сърбия, включително съперниците Партизан и Цървена звезда, както и словенския клуб Волей Любляна. През август 2022 г. той пристигна в Жалау. Двукратен шампион на Сърбия с Цървена звезда (2015, 2016), бил е и помощник треньор на сръбския национален отбор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари