Стотици русенци посрещнаха четниците на Христо Ботев на брега на Дунава

8
Възстановката на събитието предизвика голям интерес
Възстановката на събитието предизвика голям интерес Видео: Русе Медиа

Възстановката на събитието предизвика голям интерес

Стотици русенци се събраха на кея днес преди обед, за да присъстват на историческата възстановка „Слизане на четата на Христо Ботев на българска земя“. Събитието се осъществи с подкрепата на Община Русе и „Параходство българско речно плаване“ АД в партньорство с русенския клон на Национално дружество „Традиция“.

Корабът „Олимпи Панов“, прекръстен за възстановката на легендарния „Радецки“, доплава до русенския бряг. Преди да слязат от него, четниците на Ботев бяха благословени от свещеник и развяха знамето „Свобода или смърт“, предава Русе Медиа. Най-атрактивната част бе слизането на брега и престрелката, която водеха българските революционери. След края на възстановката много желаещи деца се снимаха с участниците от дружество „Традиция“. На събитието присъства и кметът на Русе Пенчо Милков.

Възстановката беше част от отбелязването на 115 г. от създаването на едно от най-старите русенски читалища - „Христо Ботев -1908“, което е основано в годината на обявяването на Независимостта на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Тъщата
    На събитието, присъства ли и новата Кметица? Ако не е била там моята шдерка, то разваляме годежа и тоя мухлю да оди в София при Импрексо Сицата.
  • 3
    1
    Памет Рузенски
    Абе какъф калъф е бил дедото на Ченджо Педилков? Верно ли бил той четник?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари