Стотици балони полетяха в памет на убития Ангел

3
Близки и познати се събраха на лобното място на младия мъж
Близки и познати се събраха на лобното място на младия мъж Снимка: 24 часа

Близки и познати се събраха на лобното място на младия мъж

Над 200 балона полетяха тази вечер в небето над Пазарджик в памет на убития 21-годишен Ангел Здравков.

Приятели, познати, бивши съученици, много граждани бяха дошли на лобното място на Ангел на ул. “Панайот Волов“ в квартал „Запад“, за да запалят свещичка или да положат цвете. Момичета и момчета плачеха и настояваха за бързо произнасяне от съда и справедлива присъда спрямо 18-годишния Никола Райчев, който с два удара с нож хладнокръвно отне живота на бившия възпитаник на местната Езикова гимназия „ Бертолт Брехт“.

„Знаем, че не можем да върнем лъчезарния Ангел, но с мълчаливото бдение всяка вечер искаме да призовем убиецът да си получи заслуженото наказание“, коментираха младежите, цитирани от вестник „24 ЧАСА“.

Утре предстои наблюдаващият прокурор Георги Кацаров да внесе материалите по случая в съда. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 18-годишния Райчев, заяви магистратът. Срещу Никола Райчев, който миналата година е напуснал Професионалната гимназия по механо- и електротехника, е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Наказанието, което се предвижда, е от 10 до 20 години затвор.

21-годишният Ангел Здравков бе наръган от Никола Райчев в петък. Трагедията се разиграла малко преди 19:00 ч. в Пазарджик. Ангел и негова приятелка Дарина се разхождали в квартал "Запад", когато 18-годишният Райчев се приближил към тях и се нахвърлил върху момчето, пробождайки го с нож в корема. Ангел умира от кръвозагуба по път към болницата.

Ангел и бившата приятелка на Никола - Дарина Б., се разхождали. 12-класникът се появил и започнал да държи сметка на двамата влюбени. Между него и Ангел възникнала кавга, тъй като Никола искал бившата му приятелка да се върне при него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари