Столични полицаи задържаха двама мъже за измама

0
Възрастен мъж станал жертва на арестуваните
Възрастен мъж станал жертва на арестуваните

Възрастен мъж станал жертва на арестуваните

Арестът на двамата мъже е осъществен в резултат на придобита информация и последвали професионални действия на служители от сектор „Грабежи“ в СДВР, с активното съдействие и на техни колеги от дирекцията. Така 36-годишният жител на Монтана и 46-годишният му съучастник попаднали в полицейския капан минути след като възрастен мъж им дал поискана парична сума с уверението за изгоден обмен на левове във валута. Установено е, че двамата се представили пред жертвата си за служители на несъществуваща компания, съобщават от СДВР.

Мъжете направили опит да осуетят полицейските действия и да избягат с автомобила, с който се придвижвали, като не само създавали предпоставка за пътнотранспортно произшествие, но и застрашавали живота на случайно преминаващи граждани. При извършения тест на 46-годишния шофьор станало ясно, че той се е качил зад волана под въздействието на кокаин. В хода на разследването е установено, че 36-годишният се е представял с неистинска лична карта, обявен е за общодържавно издирване като „беглец от място за лишаване от свобода, незавърнал се от прекъсване“.

При предприетите процесуално-следствени действия в автомобила е открита паричната сума, предадена от потърпевшия, а на адресите, обитавани от двамата - множество предмети и вещи, съотносими към престъпната им дейност.

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство 46-годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. 36-годишният е приведен по надлежния ред в ЗООТ “Казичене“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари