Стойчо Стойчев: "Продължаваме Промяната" са популисти без позиция

0
Подпомагането с муниции Украйна не значи присъединяване към войната
Подпомагането с муниции Украйна не значи присъединяване към войната

Подпомагането с муниции Украйна не значи присъединяване към войната

"Войната се води между Украйна и Русия, тя не е наша. Защо трябва да се определим, утре войната ще свърши, а ние още ще сме съседи с двете страни и трябва да играем балансирано. Ние не сме за никой, само за България". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS социологът Кольо Колев.

По думите му казуса с Украйна води до дилема в обществото. "Възможно е да има сътресение в коалицията заради разногласията за въоръжаването на Украйна, БСП и без това направи крачки към своето обезличаване, това ще е последния пирон в ковчега. Никой не е заинтересован от предсрочни избори, но може и да се случат", посочи той. И уточни, че идва време на сериозни турболенции в икономиката.

От своя страна политологът доц. Стойчо Стойчев смята, че има цивилизационен разлом в коалицията.

"Продължаваме Промяната" са популисти без позиция. Трябва да се вземат решения, дори когато ще те лишат от голяма част от своя електорат. Популизмът продължава да е предизборна стратегия", подчерта той. И допълни, че подпомагането с муниции Украйна не значи присъединяване към войната. "Не се показва ново начало в управлението на публичните финанси, нито при Борисов, нито сега", отбеляза Стойчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари