Атанас Атанасов: ГЕРБ си купиха изборите - да видим сега какво ще направят

1
„Ние гласувахме против избора на Рашидов, защото по този начин управлението на законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ”, категоричен е ген. Атанасов
„Ние гласувахме против избора на Рашидов, защото по този начин управлението на законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ”, категоричен е ген. Атанасов Снимка: БГНЕС

„Ние гласувахме против избора на Рашидов, защото по този начин управлението на законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ”, категоричен е ген. Атанасов

ГЕРБ взеха законодателната власт и няма какво да се увърта. Инсталираха Вежди Рашидов и до него е Росен Желязков, а отзад е Десислава Атанасова, и оттам вече отиваме към Банкя. Това заяви по БНТ ген. Атанас Атанасов от „Демократична България”, избран за зам.-председател на 48-я парламент.

„Въпросът е как ще се определя дневният ред. Важни са детайлите – какви точки ще влизат в дневния ред. Контролиращите този процес ще искат да се гледат тези, които да им носят дивиденти. Нагласата към този момент е, че пак отиваме към избори, смята той.

„Ние гласувахме против избора на Рашидов, именно защото по този начин управлението на законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ, категоричен е той.

„Ние не сме обсъждали изобщо дали трябва да предложим наш човек. Пусканите в пространството имена за наши кандидати бяха пускани също от ГЕРБ. Много му се иска на Бойко да ни прегърне, но знаем, че прегърнатият от Бойко си отива от политиката. Ние създадохме ДБ с основна цел – да се борим с демонтирането на корупционния Борисов режим. Тези опити за спекулация от страна на ГЕРБ трябва да се разсейват ежедневно”, допълни Атанасов.

Той поиска да се остави в миналото въпросът за това дали не трябваше да има съвместно явяване с „Продължаваме промяната”: „Колегите с техни аргументи отказаха.”

Войната в Украйна сложи тежки разделителни линии в тогавашната коалиция – ние започнахме съвместна работа преди избухването на войната. БСП отказва подкрепа за Украйна и на практика е на страната на Русия”, каза още той.

„Смъкналите кабинета на Петков искаха избори, купиха си ги – да видим сега какво ще направят. За ГЕРБ говоря. Имаше брутално купуване на изборите и държавата не противодействаше. Миналите служебни правителства се опитаха да противодействат – сега имаше имитация”, допълни още Атанасов.

„Не можем да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ. Ние ще обезсмислим цялостното ни съществуване. Бихме подкрепили правителство само с втория мандат на ПП, но с условия. Ние с ГЕРБ не можем да бъдем заедно, и ДПС – те са като сиамски близнаци, скрити зад паравана”, категорично заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    8
    Марио
    Аман от измислиците на ДБ.
  • -4
    7
    До 4 и до 5 - грантаджии...
    сащ е носител на войните, уродщината, извратеността, кръвосмешението и е страната на пошлото и злото. Не спря ащ да се меси във всичко и да напада държави, като ги "омиротворява", вземайки им петрола или им дава "демокрация" със сащническите НПО-та, прави преврати, убийства и корпоративни намеси в държавите, като измества държавността с частното, което става корпоративно сащническо!
  • -4
    6
    daskal
    Вие сте американска партия и работите срещу българските интереси, работите и срещу интересите на българите! Вие с ристюфците работите само за грантове и за интересите на агресора и на терориста сащ!
  • 4
    5
    русенец
    от трън че на глог. Нерде нашите избори, нерде купуването на изборите, нерде войната в Украйна. Коментатор № 4 - изцяло съм съгласен с теб относно написаното за Украйна. Оказа се силна и стабилна държава, която абсолютно умело се противопостави на путлеровата сган, съставена он антихристи. Но това не пречи на изложеното по-долу, че от Демократична България само реват и непрекъснато се оплакват, че някой им е виновен. Ами ако бяха мъжкарчета, защо не напуснаха коалицията. БСП постави ултиматум, а ДБ мълчее и не поставяше никакви ултиматуми. Беше се докопал до властта и така. Това поведение ми напомня Бойкикев от преди няколко години - промениха Конституцията, промениха реда за избор на главен прокурор и това стана по искане на Христо Бойкикев и по неговата формула, но понеже той няма и един ден реален юридически стаж после се оказа каква идиотщина е предложил. Така именно по законова прозедура, пледложена от Христо Бойкикев стана възможно избирането на Иван Гешев за главен прокурор. За всяко нещо се оплакват и реват, винаги виновен е някой друг, само тези от ДБ са безпогрешни. Горкият Кристиян Таков, сигурно спокойно място не може да си намери на оня свят, като гледа действията на неговите наследници.
  • 4
    4
    1 - и, 2- и 3- и путинопитек
    Ти яко си се объркал бе, нагло и до цинизъм безскрупулно кремълско нищожество, дето лазиш като слузест червей в краката на най-големия злодей, изверг, масов убиец и престъпник срещу човечеството, онзи лилипут в Кремъл, викат му ПуТкин! Ча какво общо има този свиреп злодей, тръгнал да подпали целия свят с великия, славянски руски народ бе, нищожество жалко?! Че кремълският престъпник срещу човечеството първо е враг на собствения си народ, а после на украински бе, изрод! А КОЙ направи на пушечно месо в жестоката и безсмислена война в Украйна повече от 80 хиляди руски момчето?! КОЙ бе нищожество кремълско и безродник? Атанас Атанасов ли?! Къде си тръгнал бе, нещастнико, целият свят, всички народи и всички държави са на страната на гордия и несломим украински народ, който защитава свободата си бе, изрод Кремълски! И целият свят мрази, ненавижда, презира и подлага на санкции престъпника срещу човечеството на 21 - и век- чудовището Путин! Е, с изключение на психично болния диктатори като него Чен Ун и ще трима ненормалници Ами, иди при тях, никой не те спира! Особено в Северна Корея, ще ядеш до насита трева, понеже там друго за ядене няма и ще се насираш от кеф!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари