Стойчо Стойчев: Посредничеството на Алексей Петров за кабинета е изнервило президента и Руската федерация

0
Президентът нямаше никакво желание да търси изход и решение, извънпарламентарни фактори като Алексей Петров са се ангажирали
Президентът нямаше никакво желание да търси изход и решение, извънпарламентарни фактори като Алексей Петров са се ангажирали Снимка: bTV

Президентът нямаше никакво желание да търси изход и решение, извънпарламентарни фактори като Алексей Петров са се ангажирали

Аз съм убеден, че това, което каза Бойко Борисов е истина. Липсваше институционален съединител между политическите сили, който трябваше да бъде президентът, който да посредничи между политическите сили при фрагментиран парламент. Президентът нямаше никакво желание да търси изход и решение, извънпарламентарни фактори като Алексей Петров са се ангажирали“. Това каза в студиото на bTV политологът доц. Стойчо Стойчев.

Според него партиите в управляващото мнозинство няма да имат репутационни щети, тъй като вече са претърпели такива, влизайки в коалицията.

Симпатизантите вече преглътнаха непреглъщаемото общо управление“, посочи той.

„Напрежението ще нараства между управляващото мнозинство и президента. Очевидно е, че посредничеството на Алексей Петров много е изнервило президента конкретно от вътрешнополитическите фактори и много е изнервило Руската федерация, тъй като тези фактори са разчитали да не се случи това мнозинство и кабинет, които поне на думи държаха страната паритетна и неутрална позиция по отношение на конфликта в Украйна“, категоричен е Стойчо Стойчев.

Според политолога доц. Татяна Буруджиева въпросът е за взаимоотношенията вътре в коалицията.

Взаимоотношенията не са достатъчно публични както като сглобяване на коалицията, така и като функциониране“, обясни тя.

Предстои да видим много искри преди местните избори. Виждаме, че отново се изважда извън парламента същината на дебата. В парламента виждаме, че са много по-меки и кооперативни. Новият политически сезон ще протече в спокойна политическа обстановка, за да изпълнят програмата за бюджет и Плана за развитие“, допълни Буруджиева.

Аз смятам, че няма да е твърде бърза промяната в Конституцията. Освен, че президентът като опозиция играе роля в обществото, не мисля, че всички политически сили в управлението имат желание да предизвикат президента към конкретни политически амбиции“, посочи тя и припомни, че това е последният президентски мандат на Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    фена на Путин
    Нагъл, вече утрепан показно мафиот, реди правителство в членка на ЕС, през 2023г. Дъното на дънищата сме. Само се чудя, дали все още има капитални слабоумници, които мислят че сегашната "сглобка" се е наредила за да помага на България и да я вади от адската дупка и опустушителната като торнадо Ф5 демографска катадтрофа ? Има ли такива ? А който гласува за ПъПъ и ДъБъ не изпитва ли срам и позор ? Аз ако бях гласувал за тях, сега щеше да ми се прииска да си отсека ръката пуснала ХАРТИЕНАТА бюлетинка за тези хомо бандити.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари