Стойчо Стойчев: Правителството ще издържи поне до европейските избори догодина

0
Коалицията няма да приключи и управлението няма да се разпадне, коментира политологът
Коалицията няма да приключи и управлението няма да се разпадне, коментира политологът Снимка: БГНЕС / архив

Коалицията няма да приключи и управлението няма да се разпадне, коментира политологът

Тази прогноза направи доц. Стойчо Стойчев, политолог и университетски преподавател. Той уточни, че ако някой очаква на предстоящата до края на седмицата лидерска среща Бойко Борисов и Кирил Петков да се разберат, че коалицията приключва и управлението се разпада, ще бъде разочарован:

"Няма да бъде това резултатът от срещата. Предполагам, че ще се разберат неща, които и преди това са се разбирали - да изработят механизъм, по който да вземат решения и предварително да се уведомяват, нещо, което няма как да стане, според мен".

Политологът коментира в предаването "Нещо повече" по БНР и твърденията на лидера на ГЕРБ, че Алексей Петров е осигурил логистиката, за да може да разговарят Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов преди съставянето на кабинета "Денков-Габриел":

"Не мисля, че Борисов предизвика някакви сътресения или, че е поставил Петков в някаква деликатна ситуация".

Доц. Стойчев посочи, че президентът Радев "обикновено е в остър разлом с всички кабинети, освен с тези, които той е назначил".

"Не мисля, че се е случило нещо в поведението на президента, това е публичното му поведение. Той използва възможността като говорител на висока трибуна да критикува винаги правителството. От това печели българската демокрация. Въпросът е да има мярка и от едната, и от другата страна, за да не се стига до такива отношения, от които страдат цели институции".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари