Сто хиляди в русенско нямат депо за отпадъци

0
Депото в Бяла ще е готово най-рано през 2018 година
Депото в Бяла ще е готово най-рано през 2018 година

Близо стохилядното население от шест общини в русенско няма регионално депо за отпадъци.

Проектът за изграждането му беше одобрен преди 3 години, но се бави заради обжалване на търга и корекция на проекта, предаде БНТ.

Старата обществена поръчка беше отменена през август заради липсата на финансиране и защото не отговаря на новия Закон за обществените поръчки. Сега трябва да се обяви нов конкурс, но преди това Община Бяла трябва да изработи нови условия и да направи корекция на стария проект.

Димитър Славов – кмет на Община Бяла: „Налага се да се преизчислят някои стойности от проекта, основно по изграждането на самата клетка за депониране, които след това трябва да бъдат одобрени в ПУДООС.

Едва тогава ще бъде обявена новата обществена поръчка – и то не по-рано от октомври. Ако някой обаче реши да обжалва избора на изпълнител, строителството отново ще се отложи.

Димитър Славов – кмет на Община Бяла: „Тъжното е, че е пропусната възможността да го направим с европейски средства, а сега от бюджета на България ще трябва да се отделят сериозни средства, може би около 20 млн. лв.“

Докато продължава сагата с финансирането, закупените контейнери и 8 нови машини за сметосъбиране стоят на открито и се амортизират.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари