Станислав Балабанов: Арестът на Борисов е добър старт

0
Има огромна корупция, говорим за 500 милиона лева – това са пари на всички български данъкоплатци
Има огромна корупция, говорим за 500 милиона лева – това са пари на всички български данъкоплатци Снимка: БНТ

Има огромна корупция, говорим за 500 милиона лева – това са пари на всички български данъкоплатци

МВР показа за пореден път на българското общество и може би за първи път на европейската прокуратура, че ние нямаме прокуратура. Тази прокуратура продължава да е пазител на престъпното статукво.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов по повод арестите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия правителствен говорител Севделина Арнаудова.

"Има ясни действия на МВР. Има и причинно-следствени връзки, които водят до един човек който се укрива в Дубай и който е плащал подкупи на висши държавни служители, които пък са го облагодетелствали да не плаща данъци. Причинно-следствените връзки водят до една конкретна партия – ГЕРБ. Има огромна корупция, говорим за 500 млн. лева – това са пари на всички български данъкоплатци. Отделно към европейската прокуратура са насочени сигнали за измама с евросредства. Това е един добър старт. В момента тече разследване на европейската прокуратура, те очевидно разполагат с данни и ще излязат с позиция и може да се окаже така, че българската прокуратура може да бъде прескочена в името на закона", заяви Балабанов.

"В последните години не бяха кюлчета и пачки, не беше Мата Хари, не беше къщата в Барселона, не бяха влиятелни бизнесмени да плащат подкупи, а прокуратурата удобно си мълчеше. Как нямаше едно досъдебно производство? Ние знаем какво се е случвало, въпросът е да се докаже юридически", посочи той.

В отговор на въпрос за поетия от ГЕРБ курс към предсрочни избори, депутатът от ИТН отбеляза: "Работа на всяка една опозиция е да търси слабостите на управлението и да го критикува, но конкретната опозиция има унизителен облик в обществото. Тези, които под Гледам на тази опозиция като на една крещяща опозиция, без конкретни мотиви".

В отговор на въпрос Любомир Каримански ли ще е предложението на ИТН за управител на Българската народна банка, Станислав Балабанов каза: Ще предложим кандидатура в законовия срок. Предложението за гуверньор на БНБ не е заложено в коалиционното споразумение. Няма напрежение в коалицията по темата. Така беше и с темата за зеления сертификат – тема, която също не е в коалиционното споразумение.

Когато трябва да се издигат кандидатури, се избира най-добрия за поста. Ако разглеждаме г-н Каримански като популярно лице в последните месеци и като експерт, сами можете да се уверите в неговите качества. Той изнесе на гърба си два бюджета. Успя да се справи в напрегнатата ситуация. По отношение на хора като г-н к Каримански винаги има мнозинство. Той е всеприет. Най-важното е да спечели най-подготвената кандидатура, защото позицията е много важна за държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари