Станаха ясни темите за есе и интерпретативно съчинение на матурата по БЕЛ

0
Дванадесетокласниците имат право да пишат по задание по избор
Дванадесетокласниците имат право да пишат по задание по избор Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Дванадесетокласниците имат право да пишат по задание по избор

Станаха ясни темите за есе и интерпретативно съчинение на матурата по Български език и литература, обяви NOVA. По все още непотвърдена информация зрелостниците разсъждават над "Пътят на посвещаването в любовта" по стихотворението "Посвещение" на Петя Дубарова. Темата на есето е с формулировка "Живот в мрежата". Дванадесетокласниците имат право да пишат по задание по избор. Припомняме, че малко преди 6 часа в петък беше изтеглен Вариант 1 на зрелостния изпит.

Още в 8:00 часа тази сутрин зрелостниците влязоха в училищата, в които са разпределени, с документ за самоличност, служебна бележка и черен химикал. Изпитът по БЕЛ започна в 8:30 часа, а зрелостниците разполагат с 4 часа, за да се справят с 40 тестови въпроса.

Максималният брой точки на матурата е 100, а изпитът се смята за издържан при минимум 30. Резултатите ще са ясни до 9 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    Ай сега да видим
    " Майска китка" / " Непознатата девойка" - това на кого е?
  • 6
    9
    Очевидно дърт
    Какво е искал да каже авторът! Ей, шегата настрани, от там намразих Ботев, че го преоткрих на дърти години. Гоня 60-те. Не се задават такива въпроси на младежи /тинейджъри/ особенно ако не са живели по неговото време, с порядките на времето му.
  • 6
    8
    Пак моля
    Тук някои много ми приличат на едни други, дето, ако не съм си написал есето/ преразказа, темата, разсъжненията / по правилния начин по анализите на правлиния човек - петица. Ама и аз това направих, писах както го мисля и чувствам, квото ми дойде на химикалката и-петица. Хем учителката ми по български ме предупреди да не пиша " глупости", да бе. Ей затова младите хора не четат. С разни, дето им набиват канчето кой е правилният автор.
  • 2
    7
    BDSM-teen
    "Ръката ми - властната - жадно поел, единствено с мен ще си толкова смел!" ... олелееее, това си баш порнохъб. Таково есе биха получили ....
  • 3
    6
    Моляяяя??? до 4
    Виж сега. Чел съм и Байрон, чел съм Лорка. Нали, да направим "вододел". Ами не, Дубарова е семпла, стъпана в лириката си, нормално за дете. Опитаха се да я изкарат за борец срещу комунизма. Какви глупости само!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари