Какви ще са резултатите от матурата по БЕЛ?

0
В опашката пред класните стаи зрелостниците използваха последните моменти за преговори
В опашката пред класните стаи зрелостниците използваха последните моменти за преговори Снимка: Про Нюз Добрич

В опашката пред класните стаи зрелостниците използваха последните моменти за преговори

Държавният зрелостен изпит по български език и литература (БЕЛ) започна днес в цялата страна, а пред Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич в 8:00 часа сутринта се бяха събрали част от зрелостниците от различни училища, готови да се изправят пред предизвикателството. Въпреки нервите и очакванията, малцина бяха уверени, че ще се справят отлично със съдържанието на матурата по БЕЛ.

Те споделиха, че са притеснени и малцина бяха тези, които бяха уверени, че ще се справят отлично със съдържанието за матурата по български език и литература, предава Про Нюз Добрич.

В опашката пред класните стаи, зрелостниците използваха последните моменти за преговори и повторение на материала. Някои от тях преглеждаха документите си, докато други осъзнаха, че са забравили бележката си за допуск до матура и трябваше да решават проблема в спешен ред.

Сред участниците имаше и зрелостници, които споделиха своите планове след завършване на средното образование. Габриела, която ще държи втора матура по Икономика /счетоводство/, все още не е кандидатствала във висше учебно заведение, но планира да учи икономика във Варна.

Едно от момчетата от Финансово-стопанската гимназия в Добрич, Велизар, бе готов за матурата, но изрази някои съмнения. Той ще държи втора матура по Икономика /инвестиции/ и планира да работи една година, за да събере пари, преди да реши какво точно иска да следва.

Полина от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Г. Павлов" /ПГВМ/ в Добрич вече е държала предварителен изпит за Начална педагогика в Русенския университет, като днес се явява на матура по БЕЛ, а матурата ѝ по избор ще е по ветеринарна медицина.

Георги, също от ПГВМ Добрич, ще държи втора матура по Ветеринарна медицина. Той обаче няма намерение да кандидатства във висше учебно заведение и планира да започне работа след завършване на средното образование.

Константин от Частна профилирана гимназия “Райко Цончев” в Добрич бе готов за матурата по български език и литература, “колкото мога да бъда”. Втората му матура е по английски език, а той вече е кандидатствал с пробен изпит за Интерактивен дизайн и компютърни игри във Великотърновския университет. През юни ще държи още един изпит за тази специалност.

Държавният зрелостен изпит по Български език и литература е една от ключовите стъпки в придобиването на квалификация и образование на зрелостниците. Въпреки предизвикателствата, те изразиха готовността си да се изправят пред изпита. Време е да се разбере какви ще бъдат резултатите от техния труд и подготовка – ще разберем най-късно до 9 юни, когато ще са готови резултатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари