Срещу 1000 лева пуснаха сина на убития ресторантьор

0
Според разследването Димитър Тонкев е продавал наркотици поне от три години
Според разследването Димитър Тонкев е продавал наркотици поне от три години Снимка: Марица

Апелативният съд в Пловдив освободи под гаранция от 1000 лв. Димитър Тонкев, който беше арестуван преди десет дни по обвинение в разпространение на наркотици.

Димитър Тонкев е син на ресторантьора Наско Тонкев, който беше убит при празненство в заведението си. При инцидента, обстоятелствата около който остават неизяснени, беше стреляно с пистолета на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, предаде БТВ.

Влайков е под домашен арест и е обвинен за това, че не е взел необходимите мерки за сигурност при боравене с оръжие и от това е последвала смъртта на един човек. След случилото се той подаде оставка от общинския съвет и беше изключен – за пореден път, от партия ГЕРБ.  

След убийството на баща му Димитър Тонкев и други негови близки поискаха справедливост при разследването на случая и разкриха, че хората във Виноградец се страхуват от Влайков, срещу когото е имало и други сигнали за агресивно поведение през годините. Те обаче не са довели до нищо, тъй като общинският съветник се ползвал от „чадър” в съдебната система.

Димитър Тонкев беше арестуван 20-ина дни след убийството на баща му във Виноградец и според близките му неговото задържане е репресивна мярка, която сега се задейства заради отказа на семейството му да не замесва името на Влайков в убийството.

Според разследващите обаче има неопровержими доказателства, че 21-годишният младеж е продавал многократно амфетамини и марихуана.

Разследването е започнало още преди убийството на Наско Тонкев, а синът му Димитър се е занимавал с пласиране на дрога от поне три години и макар и без официални доходи, водел доста охолен начин на живот.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари